Stars and Hearts

Pages

Thursday, 5 March 2015

♥Garlic Bread with Mushroom Soup ♥


Hujung minggu lepas, disebabkan kekeringan idea nak buat breakfast apa, dan ternampak roti atas meja makan..cek2 stok makanan ada Campbell mushroom soup, okaylah pagi tu aku siapkan breakfast yang mudah, ringkas dan cepat untuk suami dan Qeera...juga menu kegemeran Qeera...Yummy katanya...
 
 ♥Breakfast yang ringkas, mudah, cepat disediakan dan sedap...hee...
 
 ♥Bahan utama, sudah tentulah bawang putih..nama pun garlic bread kan...ambil 5 ulas bawang putih, tumbuk hingga lumat..
 
 ♥Butter secukupnya...kalau nak buat roti banyak, banyakkan butter..jugak boleh banyakkan bawang putih..aku buat lapan keping roti..so guna 3 sudu besar butter..
 
 ♥Gaulkan butter dan bawang putih yang ditumbuk lumat tadi..
 
 ♥Sapukan pada roti...korang boleh guna jugak roti jenis lain..tapi disebabkan roti ni jer kat rumah aku ada..
 
 ♥Panaskan kuali, then bakar atas kuali...actually boleh jugak bakar guna pembakar roti, tapi aku tak suka sebab nanti roti dia jadi keras..kalau masak atas kuali camni, roti dia lembut jer..
 
 ♥Mushroom soup dia aku guna yang segera jer..hehehe..belum belajar lagi buat mushroom soup sendiri..hehehe...
 
 ♥Camner nak masak guna yang segera ni, arahan ada pada label tu...masukkan soup ni ke dalam periuk..tambah air satu tin soup ni..kacau hingga mendidih..
 
 ♥Sudah siap..bukan saja sesuai untuk breakfast, boleh juga untuk minum petang..Qeera makan sampai 5 keping yer..sedaplah tu..selamat mencuba..


2 comments:

  1. Assalam laila,
    he3
    akak ni jenih xmkn butter2 ni
    so slalu pakai planta
    buruk benor perangai kan3 he3

    ReplyDelete
  2. W'salam...hee..planta pun sedap jugak..hee..cuma saya suka pakai butter sebab rasa lemak jer..tak masin..hee...

    ReplyDelete