Stars and Hearts

Pages

Tuesday, 24 March 2015

♥Speedy Chopper♥

Speedy Chopper? Apasal pulak aku cerita pasal benda ni? Nak menjual  ker? Oh, tidak sama sekali..tolong promote tu mungkin...
 
Aku baru je dapat ni dari kakak aku...tujuannya? Of course lah untuk memudahkan kerja memasak aku..dah tak yah buang masa nak cincang lumat2 guna pisau sampai kalau tak bernasib baik boleh tercincang tangan kau ok..
 
Atau pun tak yah lenguh2 tangan menumbuk menggunakan lesung batu nak bagi bawang kau lumat sebab nak menumis..sudahnya lenguh tangan or silap langkah tertumbuk jari kau...Auchhh...
 
Atau pun leceh nak blend nak kena pasang suiz bagai silap hari bulan tengah blend tak ada elektrik...
 
Dengan adanya Speedy chopper ni, kerja aku jadi mudah, cepat, senang dan sebagainya..so, tak ada alasan lagi untuk malas nak masak sebab malas cincang bawang or lenguh tangan nak menumbuk or tak ada elektrik...ok, no..no..no...no excuse..rajin2 kan diri anda untuk memasak untuk suami dan anak-anak tercinta..balik kerja pun boleh masak..tak penat pun...
 
 ♥Okay..ini rupanya Speedy Chopper tu..macam2 korang boleh cincang..bukan setakat bawang or cili je tau..boleh blend kekacang, sayur, buah-buahan..sesuai nak buat puree untuk baby jugak..
 
 ♥Cara dia sangat senang, tarik jer tali tu..macam aku cincang bawang, dalam 3 kali tarik dah lumat dah..tak sampai seminit pun kot..
 
 ♥Boleh ikut saiz yang dikehendaki..nak lumat habis or lumat separuh..
 
 ♥Ni aku test cincang ayam..memang jadi lumat tau..sesuai untuk masak spagethi..tak yah beli ayam / daging cincang dah..
 

♥Ni aku test untuk bawang kecil..best kan...
 
Tu jelah yang aku nak story..sangat menyenangkan kerja aku..sebab aku memang suka masak yang kena tumis2 ni...bila dapat benda ni, memang excited lah...hahaha...
 
Yang ni aku dapat dari along aku..jadi aku tak tanya price dia..kalau korang berminat, boleh PM dia yer...
 

2 comments:

  1. Assalam qeera,
    best alat ni
    sonang koje kan3

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Sha..
      yup..memang senang keje..nak masak sup senang je nak tumis apa2 pun senang..yelah, kita masak bukannya banyak pun..kje senang..masak pun cepat..hee..

      Delete