Stars and Hearts

Pages

Sunday, 22 March 2015

♥Weekend Gateway to Colmar Tropicale, Bukit Tinggi & Genting Highland - DAY 2♥

Bersambung dari entry yang lepas..DAY 1..pagi tu pukul 9 pagi kami dah bersiap dah..kemas beg, hantar pergi kereta siap2..nanti tak adalah kelam kabut tengah main2 nak check out pulak kan...lepas dah siap2 tu, kami breakfast di bilik along aku..makan roti & maggie jer..memang dah bawa siap2 dari KL..hee....

♥Dah ready untuk check out dan main indoor game..

♥Since outdoor game dah tutup, tinggal outdoor game dia jer tu pun tak banyak yang ada..so, diorang buat package indoor game + Ripley's Believe it or not, tiket RM28 (Dewasa) & RM30 (Kanak2)..tapi kami beli online dapatlah RM17 (Dewasa) & RM18 (Kanak2)..okaylah kan..kenapa kanak2 punya lagi mahal? sebab inbdoor game ni memang untuk diorang jer..hahha...apa yang ada?
1) Fun Land
2)Busy Bugs
3) Circus Ride
4)Reindeer Cruiser
5) Mini Train
6) Rio Float
7) Merry Go Round
8) Safari Jeep
9) Ripley's Believe it or not

For info, Merry Go Round & Safari Jeep ni bukan dekat area Indoor Theme Park ni tau..dia dekat dengan tempat Cable Car tu..area Genting Grand..so jauh..kami pergi, tapi Qeera tak nak naik pun..so tak berbaloi pergi..unless you all datang Genting memang naik Cable Car lah..dia betul2 berhadapan dengan KFC..♥

Okay..jom kita teruskan dengan activity kami di Indoor Theme Park...

Reindeer Cruiser - First ride yang kami naik..budak2 bukan main seronoklah..ibu bapa sengih jer..janji nak bahagiakan anak kan..

♥Lepas tu kami naik Mini Train..

♥Lepas tu naik Rio Float pulak..tengok Dhani sampai tertidur..boring agaknya..tak mencabar langsung..hahaha...

♥Okaylah..disebabkan ibu bapa yang kebosanan sikit, kita masuk Ripley's Believe it or not pulak yer..meh kita usha apa ada dalam ni..

♥1) Luckiest Chair in the world
2) Puncture Chair
3) Giant Chair..♥

♥Prison Door...

♥IQ Test..

♥IQ Test...

♥Berlakon pulak...

♥Mula2 aku tak faham..aku baca notes kat atas jer..rupa2nya..mula2 lalu korang akan nampak perempuan pakai tuala belah kanan korang..jalan  depan sikit tu nampak tuala jer..orang dah tak ada..tapi, aku malas nak fikir mana dia pergi..hahaha...

♥Cermin ajaib...

♥Tu jelah antara yang ada kat dalam tu...

♥Lepas tu..kami ke Fun Land ..bagi budak2 main pulak..

♥Bukan main seronok lagi diorang main..

♥Next game bawa diorang main Circus Ride..yang ni untuk kanak2 antara ketinggian 76 cm - 112 cm..

♥lepas tu naik Busy Bugs..Busy Bugs dengan Circus Ride ni sebelah2 jer..since tak ramai orang, diorang ni naik banyak kali..tak turun2 pun..

♥Lepas tu kami pergi makan di KFC yang dekat dengan Safari Jeep & Merry Go Round tu..sekali Qeera tak nak naik..lepas makan kami terus balik ke KL..

♥Sempat jugak singgah Genting Strawberry Park..tapi malas pulak nak masuk..so, bergambar di luar jelah..hee...

Itu sajalah story aku pasal percutian kami di Bukit Tinggi & Genting Highland..walaupun sekejap, tapi best dah puas sebab dapat berjalan ramai2 dengan adik beradik dan anak2 kan...

4 comments:

  1. Assalam laila,
    tuu laaaaaaaa
    iols pun dengor kata genting renovate
    sob3
    baru plan nak bawak my boboboy
    tapi xbest la game sket ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Sha..
      tulah..pegi skrg mcm xbest jer..tggu dah siap nnt lah...
      saya pegi sana tujuan nya pun nk bw si Qeera tu main snow..hee...

      Delete
  2. Yg splash pool tu dh takde eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada dah..indoor game sgt limited..mmg untuk budak2 bawah 6 tahun je yg sesuai..

      Delete