Stars and Hearts

Pages

Thursday, 6 October 2011

♥Trip to Jakarta-Punchak-Bandung : Day 2 (Part 2)♥

Ok, Part 2...kesinambungan dari cerita yang lepas...boleh tengok Part 1 punyer yer...

Selepas check in kat Hotel Perdana Wisata, kami diberi masa 20 minit untuk solat and rest sekejap..kemudian baru kami keluar untuk makan tengah hari...

Lunch kami sekali lagi makan nasi Padang..kat Indonesia ni, dua makanan utama dia, Makanan Padang and Makanan Sunda...Kalau makanan padang tu, dia more to spicy food while makanan Sunda more to non-spicy or sweet taste lah...Pak yayan kata, after this dia bawa kami try Sunda Food pulak...

 ♥Ni luar restoran tu...ada a few tables yang customer dia dari Malaysia jugak...♥




  ♥Our menu...sama ajer menu dia dengan dinner malam tadi...dah nama pun masakan Padang..mestilah sama ajer...♥


♥Sudu dia di balut kemas camtu...menarik..♥

After lunch, kami continue shopping...banyak jugak tempat2 dia bawa and mostly kedai2 tu macam sebuah banglo yang diubahsuai jadi butik baju.....or lebih dikenali sebagai FOs...semua kedai2 tu berderetan kat satu jalan...so pak Yayan just park kereta dia, dan kami jalan2 dari satu kedai ke satu kedailah....

Ada banyak jugak FOs kat situ tapi aku dah tak berapa ingatlah..yang sempat aku ambil gambar, tulah yang aku ingat...hehehe...

Mula2 kami ke Jalan Riau...punyalah banyak FOs kat sana sampai tak menyempat nak pergi semua..tapi kami gagahkan kaki jugak masuk semua kedai tengok apa yang berkenan...


♥For men...FOs ni jual barang2 untuk lelaki sajer yer..tapi aku masuk jugaklah sebab husband aku of course ni tempat pertama dia nak masuk....♥


♥The Summit♥


♥Heritage♥


♥The Secret♥


 ♥Ni pemandangan kat belakang The Secret tu...♥


♥Ada taman kat belakang The Secret tu..malam2 memang cantik ada lampu2..♥


♥Renaritti♥


♥The Oasis♥


♥Cascade♥


♥Terminal Tas - kat dalam ni ada banyak sangat jual beg dan kasut..♥


♥Branded Club♥


♥Sahara♥


Selepas tu kami ke Sekitar Jalan Juanda pulak... Actually dua jalan ni dekat2 ajer..so pak Yayan parking kat satu tempat dan kami round sendirilah..semua kedai2 pun dekat2 ajer..main lintas2 jalan ajer...hehehe...ok, here another pics..enjoy yer...

♥Glamour♥

♥Victoria..♥

♥Uptown♥

♥Rich & Famous♥

♥Raffles City♥

♥Happening♥

♥Grande♥

 ♥DSE♥
♥Blossom♥

♥Episode♥

♥Interior kat Dalam Episode♥

Agak lama jugak kami kat FOs tu..adalah dalam 4-5 jam..tapi tak perasan pun masa berlalu dengan pantas..hehehe...walau bagaimanapun, Pak Yayan tetap setia menanti kami di parkir mobil..ehehe...dia senyum ajer setiap kali tunggu kami, pergi tangan kosong tapi pulang, penuh tangan dengan beg2 plastik...

Habis shopping, pak Yayan bawa kami makan Dinner..kali ni kami makan Seafood...nyam2...

♥D'Cost Seafood♥


♥Muka lapar + penat n lenguh kaki after shopping..♥


Habis saje dinner, pak Yayan terus hantar kami ke hotel untuk berehat...fuhh..lega dapat membersihkan diri and berehat...dah baring atas katil, barulah terasa lenguh2 seluruh badan....♥♥♥


No comments:

Post a Comment