Stars and Hearts

Pages

Thursday, 6 October 2011

♥Trip to Jakarta-Punchak-Bandung : Day 2 (Part 1)♥

Hari kedua di Indonesia....

Awal2 pagi lagi kami dah bangun....siap2 and kemas2 and ready for check out...erm, macam sayang ajer bayar hotel hanya untuk tidur sekejap ajer..rehat2 pun tak sempat...huhuhu....tapi nak wat camner, perjalanan kami masih jauh and banyak lagi tempat nak pergi ni....and today...our activity is totally for SHOPPING...♥♥♥

♥Ready for check out...muka ngantuk lagi tu...♥

 ♥View dari depan bilik kami..sejuk ajer mata memandang..♥


♥Tempat makan dia..simple tapi bersih...♥

♥At Lobby...after Breakfast while waiting for our pak Supir...♥

♥Macam tengah bersanding ajer...hehehe....♥

After pak Yayan sampai aje, kami tak berlengah lagi terus ajer bergerak meninggalkan Daerah Punchak menuju ke Bandung...hati ni meronta2 tak sabar nak shopping...hehehe....perjalanan dari Punchak ke Bandung mengambil masa dalam 3 jam jugaklah...biasalah traffic kat sana memang sesak sikit...itu pun kami pergi weekdays..kalau Sabtu or Ahad, lagi teruklah.....

♥Sekitar daerah Punchak...♥ 
 ♥Jalan raya dia kecil ajer..tapi kalau ada kereta nak take over, dia lalu tengah2 tu...even van besar pun berani jer take over kereta lain kat jalan yang kecil ni...tapi dia sentiasa bunyikan hon bagi warning dia nak lalu lah..♥



♥Welcome to Bandung.....hooreyyy....its SHOPPING TIME!!!!!♥



Sesampai ajer di Kota Bandung, kami terus di bawa ker Pasar Baru...Pasar baru ni ada 8 tingkat and each level jual different product..ada specialization lah kiranya..tapi kalau kat sini yang paling syoknyer beli kain2 pasang lah...macam2 jenis ada dan murah2.....memang rambang matalah kat sini....kira macam Syurga Kain lah...

♥Dekat lift dia dah siap tulis each level tu ada jual apa..so tak yahlah kita susah2 nak survey setiap level..pergi target level ajer...hehhe....♥

♥Ni my husband tengah deal and bargain price for kain pelekat...kat sini siap boleh guna duit RM...dia pulak tolong kira untuk convertkan from Rupiah to RM..♥

 ♥Antara kebaya2 yang dijual...memang rambang mata...kat bahagian atas tu untuk baju kurung moden..aku sempat rembat 6 pasang kebaya untuk aku and adik beradik perempuan...tawar punya tawar dapat satu dalam 90,000 rupiah...rate time tu cam dalam rm27lah...kat KL dapat???hehehe...♥


 ♥Ni pulak kain lace...cantik2 and murah2...pun sempat aku rempat sepasang untuk aku and 3 pasang untuk pengapit and dayang2 untuk adik aku kawen nanti...1 meter dalam RM23 camtu..kain dia lembut and cantik...erm, kat KL kain lace 1 meter jer RM100++ ...kalau nak yang murah, dapatlah corak tak cantik and kain dia keras aje cam nak wat alas meja..hehehe...kat sini memang puas hati, kain dia memang lembut..tu yang banyak wedding planner or mak andam datang beli kain untuk baju pengantin kat sini..beli murah, sekali jual kat kita ribu riban yer...♥


 ♥Hah..ni antara kain2 lace lagi...memang rambang mata...♥

Kami di pasar baru lebih kurang 5@6 jam sahaja....hati ni masih belum puas lagi nak shoping tapi disebabkan kaki dah lenguh berjalan, lunch pun belum and masih banyak lagi tempat shopping belum pergi, kami pun make a move and pergi check-in Hotel dulu...

 ♥For second & third day, we stayed at Perdana Wisata Hotel, Bandung...♥


♥Ni lobby dia...♥

 ♥As usual lah..my husband suke sangat collect sabun2 hotel ni...so each time tidur hotel, mesti kena ambil gambar barang2 ni dulu...♥


 ♥Katil sangat selesa untuk kami yang tengah honeymoon ni...hehehe...♥



After check-in, pak Yayan bagi kami masa dalam 20 minit untuk rest kejap and solat, then we out for late lunch and continue shoping...biler dengar word 'SHOPPING' tu, memang laju aje...hehehe.....

Ok, since entry kali ni macam dah panjang sangat ajer...nanti continue dalam Part 2 pulak lah...hehehe....



No comments:

Post a Comment