Stars and Hearts

Pages

Wednesday, 19 October 2011

♥Trip to Jakarta-Punchak-Bandung : Day 5 (Last day)♥

Erm..day 5..kejap ajer rasanyer masa berlalu..belum puas lagi nk berjalan2 kat Jakarta & Bandung ni....tapi, banyak lagi kerja yang menanti kat KL tu...dah lama sangat bercuti ni...hehehe...

Pagi hari ke 5, kami terus check out di awal pagi tu..senang sikit nanti tak yah balik hotel lagi untuk check out and ambil barang...macam biasa, sementara menanti pak Yayan sampai, kami breakfast dulu dan bergambar di sekitar hotel...

 ♥Breakfast kat hotel♥

 ♥Bergambar kenangan di sekitar hotel...♥

 Sesampai ajer pak Yayan di Hotel, kami terus bergerak menuju ke Mangga Dua (MD) untuk final shopping...MD ni macam ala2 Pasar Baru kat Bandung tu tapi tempat dia lagi besar dan macam2 barang ada..tapi kami tak sempat shopping lama sangat sebab petang tu dah nak balik KL...so kami jalan mana2 yang sempatlah....

♥Depan Pasar Pagi Mangga Dua♥

♥Environment dalam Mangga Dua...siap tengok directory lagi tu..takut sesat..yelah tempat dia sangat besar..memang tak cukup masa untuk kami pagi tu..♥


♥Final Shopping....♥

Selepas shopping di MD, kami bergerak untuk lunch pulak...kali ni husband aku memilih untuk makan makanan padang...yelah, lepas ni nanti susah pulak nak cari makanan padang kat KL...so, Pak Yayan bawa kami ke Restoran Simpang Raya...

♥Lunch time...nyam nyam...♥

Lepas lunch pak Yayan terus hantar kami ke Airport...since jalan kat Jakarta selalu jammed, kena gerak awal ke airport takut missed flight nanti....

♥Dah sampai Airport...awal betul kami sampai...flight kul 8 malam tp kul 5 petang dah sampai...huhuhu....♥

 ♥Erm..dah tak tahu nak buat apa kat airport tu, kami pun jalan2 lah kat dalam airport tu sambil2 ambil gambar...Aku bergambar di CIMB Board...(CIMB dihatiku..hehehe...) my husband nak beli air ker tu?

 ♥Kamar kecil..ni kes dah tak tahu nak buat apa kat sana..huhuhu...♥

♥Final Shopping lagi???? baper kali final shopping nyer...♥

♥Ok..akhirnya boarding time pun sampai....kali ni kami balik naik MAS sebab dapat tiket promotion dari MAS...tak silap sorang RM130...♥

♥Alhamdulillah..tiba juga di KLIA....rindu pada KL..hehehe...check Imigration dulu yer...♥

Selesai sudah lawatan sambil belajar kami ker Jakarta - Punchak - Bandung....perjalanan yang memuaskan hati dan menyeronokkan....yang penting, kami kembali bersama hasil yang paling berharga..hehehe...♥♥♥

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete