Stars and Hearts

Pages

Monday, 9 November 2015

♥Road Trip to Hatyai - Krabi May 2015 : Day 2♥

Hai you all..hari ni aku cuti sempena nak Deepavali esok..hahaha...tak adalah, saja nak habiskan cuti tahunan..so, ada free time sikit tu yang excited nak sambung cerita ke Krabi ni...

Ok, moh..jangan buang masa lagi yer...cerita untuk Day 2 ni pendek ajer..saja nak banyakkan jumlah post aku..hehehe...lagipun 5 jam jer dah habis dalam perjalanan dari Hatyai ke Krabi..tu yang tak banyak cerita sangat..Pic pun gitu-gitu jer..hee...


♥Okay..seawal pagi kami dah check out dari hotel..untuk meneruskan perjalanan kami ke Krabi Island pulak..sangat excited okay..


♥Pagi ni kami breakfast di Restoran Salma..dekat Hatyai ni banyak jugak kedai makan halal..tak susah pun nak mencarinya..Restoran Salma ni berdekatan dengan Hotel Lee Garden Plaza..kalau nak senang, stay dekat Lee Garden Plaza Hotel ni..turun bawah jer banyak port makanan halal..malam-malam pulak ada night market..leh makan Pulut Durian sedap..nanti aku cerita dalam entry akan datang yer...hee..kalau nak tahu direction kedai ni, refer google map kat pic ni yer..senang jer..jalan kaki tak sampai 10 minit pun..sambil jalan sambil tengok2 barang..window shopping gitu..

 ♥Suasana dalam Restoran Salma..macam makan kat restoran kat Malaysia jer..waitress dia pun cakap melayu jer..menu-menu pun sama jer kat negara kita..

♥Antara menu-menu yang ada...tengok, menu pun dalam Malay..hee..

♥Nasi goreng pun macam-macam jenis..harga pun berpatutan..

♥Kami amik beberapa jenis food..nasi lemak, nasi goreng dan American Breakfast...Coffee Ice tu terbaik..sedap..

♥Sebelum kami bergerak ke Krabi, kami singgah shopping jap..cari t-shirt Hatyai nak pakai kat Krabi nanti..hee...

♥Dah puas shopping..kami memulakan perjalanan kami ke Krabi..lebih kurang jam 12 tengah hari kami mulakan perjalanan kami..Perjalanan mengambil masa hampir 5 jam jugak..berhenti di beberapa petrol station..

Ini route kami untuk hari ini : Hatyai --> Patthalung--> Trang--> Krabi

♥Alhamdulillah..kami selamat tiba di Krabi lebih kurang jam 5 petang..sampai Krabi terus cari tempat makan..hahaha..lapar punya pasal sebab last makan kat Restoran Salma breakfast tu..lepas tu tapau makanan ringan makan sepanjang jalan dari Hatyai..tu yang sampai Krabi perut masing dah berdendang sayang..hee...
Kami makan di Aonang Thai Food Restaurant..restoran ni sederet dengan masjid..food dia okay..sedap..tapi servis sangat2 slow..dapur masak dia ada satu jer kot..rasanya kami di situ lebih sejam kot..padahal makan dalam 10 minit jer..huuu...♥

♥Lepas makan, kami terus check in hotel..hotel pun berhampiran jer dengan tempat makan kami tadi..kali ni kami menginap di Aonang Orchid Resort..Hotel ni Muslim hotel, so breakfast dia halal..tak payah susah-susah nak cari breakfast nanti..hee..tapi area situ sangat banyak makanan halal..tak yah makan kat hotel pun tak apa..hee..tapi sebab aku ni ada anak kecil, jadi mana yang boleh senangkan aku, tu yang terbaik untuk aku..hee...sangat recommend hotel ini okay..bilik sangat selesa okay..besar, bersih, kemas dan selesa..

♥Lepas mandi, dah rest sekejap, kami keluar area hotel jalan-jalan sambil cari pakej untuk activity sepanjang di Krabi nanti..activity untuk hari ketiga kami, kami ke Hot Spring Waterfall--> Emarald Pool --> Elephant Tracking..Kami ambil pakej ni dengan Thepphanom Travel & Tour..Muslim company, so lunch provided pun halal yer...

 ♥Thepphanom Travel & Tour ni ada sediakan beberapa pakej lagi..kami ambil pakej Hot Spring Waterfall--> Emarald Pool --> Elephant Tracking..seorang kami dapat RM80 dewasa, kanak-kanak free..pakej sekali dengan Lunch..

♥Lepas dapat pakej untuk activity hari ketiga, kami jalan lagi cari untuk pakej hari keempat..untuk Island Hoping pulak..jalan punya jalan, kami jumpa pakej dengan Barracudas Tour..Island Hoping ke Phi Phi Island..Muslim company dan muslim pakej termasuk Lunch..pakej ni pun kami dapat RM80 untuk dewasa dan free untuk kanak-kanak...

Habis cari pakej-pakej untuk activity kami sepanjang di Krabi ni, kami jalan-jalan window shopping..anak-anak i tinggalkan dengan maktok and atok diorang since maktok and atok nak rest tak nak keluar...so, pada you all yang nak ke Krabi, bolehlah refer pakej-pakej yang kami ambil ni..senang jer cari diorang ni..kat area-area hotel ni jer diorang buka macam kiosk tu..and semua pun pandai cakap melayu..senang nak berurus niaga..hee...ok, kita sambung nanti...

No comments:

Post a Comment