Stars and Hearts

Pages

Monday, 27 October 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 18 - Day 6 / Last Day - Go Go Guest House / Balik Malaysia..♥

 
Akhirnya...sampailah kita ke penghujung cerita Korea kami...hehehe...bolehlah aku update cerita jalan2 aku yang lain pulak ek...hahaha...
 
Ok..setelah tak berapa puas shopping dia Naendaemun tadi..kami terus rushing balik ke Hotel di area Chungmuro Station...Konon nak kejarkan last bus ke Incheon Airport pukul 8 malam...tapi tak sempatlah...huhuhu...
 
Then, kami Tanya receptionist kat lobi hotel the best way to go to Airport...atlast, diorang bermurah hati nak hantar kan kami ke Seoul Station...yelah, dari Hotel nak ke Seoul Station memang leceh lah dengan beg kami dan ada anak kecil lagi kan..so dia cakap because of my baby, they are willing to send us to Seoul Station...yiehaa...tak yah seret beg nak ke station MRT Chungmuro tu..dahlah tak ada lif / escalator kat situ..mahu aku campak jer beg aku nanti ke bawah...hahaha...
 
 ♥Okay..nilah shuttle hotel yang hantar kami ke Seoul Station...
 
 ♥Welcome to Seoul Station...station ni macam ala2 KL Sentral lah...nak ke Airport just naik Train direct ke Airport..tak ada transit2 dah...
 
 ♥Bergambar sat kat Seoul Station...
 
♥Okay...gadis Korea ni..kami jumpa dalam train nak ke Airport..dia tetiba tegur aku...pandai cakap bahasa melayu okay..hehehe...actually dia baru 2 bulan belajar bahasa Indonesia..tapi bunyi dia cakap macam bahasa melayu jer..baru 2 bulan belajar, dah fasih okay...bahasa mandarin pun dia pandai...Tengah sembang2 tu, dia nak ambil pic ngan kami..hehehe...Qeera malu2 sampai gigit jari mommy..hahaha...
 
 
 ♥Dah sampai Airport...sangat lengang okay..langsung tak ada orang..macam airport di tutup..huhuhu...kami terus ke departure area untuk menunggu shuttle kami untuk ke Guest House..kat departure area baru meriah..hahaha...
 
 ♥Malam terakhir kami berkampung di sini..mengapa di sini? sebabnya dekat dengan Airport..seberang jalan jer..then ada shuttle yang akan hantar kami ke airport...kenapa kami tidur di sini? sebabnya..flight kami pagi2 jam 9.30 pagi..kalau kami dari Seoul..kurang2 perjalanan 2 jam..lepas tu nak check in at least 2 jam awal..takkan nak gerak dari Seoul kul 5 pagi kan...hahaha....so, langkah bijak, carilah Guesthouse di area Airport...nak tidur kat airport pun boleh..hehehe...
 
 ♥GoGo House ni nama company dia..nama apartment ni Worldgate..
 
 ♥Sangat besar okay..ada satu katil queen, 2 single bed..bukan itu saja...
 
♥Ada space lagi yang sangat luas...
 
 
♥Siap sertakan lagi comforter / toto / bantal...so, kalau ramai2 pun boleh duduk sekali..tapi dia akan caj lebihlah..sebab, Qeera dia minta tambah lagi dalam RM15..huhuhu...itu budak kecik, kalau orang besar tak tahulah..lepas tu, takleh nak tipulah sebab dia yang pick-up dari airport..dan hantar ke airport nanti..so dia dah tahu baper orang...
 ♥Ni pantry dia...boleh masak2..
 
 
 ♥Mesin basuh pun ada...
 ♥Toilet tak besar sangat...
 ♥Shower pun kecik jer space dia..
 ♥Siap ada water dispenser lagi..
 
 
 
♥Alahai..hubby I sempat tengok bola yer...hahaha....
 ♥Okay..nak check out dah..bersedia untuk kembali ke Tanah air tercinta...hee...
 ♥Ni lah rupanya Worldgate ni..tinggi kemain...
 ♥Free Shuttle yang hantar dan ambil kami di Airport... 
 
♥Check in time...nak balik dah...muka mengantuk aje..hahaha...perlu diingatkan, kat Incheon Airport ni kena datang 2/3 jam awal sebelum waktu berlepas..sebabnya process dia macam2..even nak ke terminal nanti pun kena naik train jugak...nak masuk cek immigration pun panjang barisan dia..huhuhu..jadi..jangan nak leka2 yer...
 
Lega rasanya..akhirnya saya manage habiskan cerita pasal Korea saya ni...minta maaf if ada info2 yang saya bagi ni tak betul atau pun dah outdated..maklumlah dah lebih setahun...dari aku belum pregnant, sekarang anak aku nombor 2 dah nak masuk 5 bulan..hee...adios..
 


No comments:

Post a Comment