Stars and Hearts

Pages

Thursday, 17 April 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 9 - Day 5 : National Folk Museum♥


Ok2..meh cepat2 kita habiskan story pasal Korea ni...kang boleh cerita pasal benda lain pulak..actually...kitorang tak plan pun nak ke National Folk Museum (NFM) ni...plan asal nak ke Bukchon Hanok Village (BHV)..kononnya dari Gyeongbokgung Palace (GP) tu boleh jalan kaki ajer kan...so, kami pun mencuba ler....
 
Previous entry kan aku story pasal kami berhujan di GP tu...so, sesudah hujan berhenti..kami pun meneruskan plan asal kami nak ke ke BHV..so dari GP tu..keluar dari main entrance tu, terus ke kiri...terus dan terus sehingga kami terjumpa NFM ni...kebetulan dah lalu..kami pun singgahlah sekejap untuk ambil gambar....
 
♥Main Entrance NFM..memang museum ni terletak kat tepi jalan jer..tu yang boleh singgah..♥

♥Gate dia...♥
 

♥Suasana kat dalam...time kami pergi ni..memang tak ada orang..walaupun free..maybe sebab cuaca kot...♥
 

♥Time ni cuaca macam nak hujan balik...hmm..sempat ke nak ke BHV ni..♥
 

♥Sapelah yang tanam sayur-sayuran ni..hehehe...♥
 

♥Antara apa yang ada kat dalam ni...dia macam satu perkampungan jer..tapi tak ada orang tinggal..hahaha...♥
 

♥Di muka pintu...hehehe...♥
 

♥Suaana kat dalam rumah tu...♥
 

♥Hahaha...pic n aku suh husband aku amik..sebab kebanyakkan orang yang pi Korea..dalam blog diorang..mesti ada pic kat sini...macam dah jadi trademark pulak..hehehe....♥
 
 
Erm..habis melawat NFM ni..kononnya kami nak meneruskan perjalanan ke BHV...tapi..tapi...hujan makin lama makin lebat..bukan takat renyai2 jer..ni yang boleh habis basah satu badan...huhuhu...dahlah sepanjang jalan tu tak ada tempat berteduh...tetiba ada sorang polis trafik tegur kami nak ke mana..kami cakap nak ke BHV..tapi dia tak faham sebab dia tak pandai cakap English...
 
 
Huhuhu...frust jugak kerana kami terpaksa batalkan hasrat nak ke BHV tu..at last...polis tu tolong panggilkan teksi dan suruh driver taxi tu bawa kami ke stesen subway terdekat...dia asyik tunjuk2 Qeera and tunjuk atas tanda hujan...maybe maksud dia kesian budak ni kena hujan...erm..tak apalah kan...dari anak mommy ni demam kesejukkan...huhuhu...ok, sekian..nanti kita sambung cerita kami untuk next destination pulak ek...♥♥♥

No comments:

Post a Comment