Stars and Hearts

Pages

Thursday, 24 April 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 11 - Day 5 : Namsangol Hanok Village♥

Hari ke-5 kami di korea ni memang marathon habislah..semua tempat kat Seoul tu kami nak cover..cuma sempat tak sempat jelah..hahaha...ok, dari Gyeongbokgung Palace lepas tengok changing guard ceremony...kami terus ke next destination..Namsangol Hanok Village(NHV)..
 
♥NHV ni actually dekat sesangat dengan hotel kami..cuma tak perasan jer..hee...ok, dari Gyeongbokgung Palace kami terus ambil subway..Gyeongbokgung Station (LINE 3 arah Ogeum) --> stop di Chungmuro Station --> Exit 4♥
 
♥Keluar jer dari Exit 4 tu, lintas jalan yer..kat depan tu korang mesti nampak Hollys Café ni..pastu terus masuk ke kiri..then korang jalan terus jer sampai hujung..♥
♥Sampai hujung tu korang akan nampak pintu gerbang ni...dah sampai pun kat NHV ni...♥
 
♥Tengok Qeera pun sibuk2 nak bergambar jugak...hee...♥
 
 
♥Kat dalam ni memang macam kawasan perkampungan dah..♥
♥Antara yang terdapat kat dalam NHV..♥
♥Kat dalam rumah ni diorang design ikut zaman lama2 dulu...tapi tak boleh masuk..just ambil pic dari luar jer..♥
 
♥Tujuan utama nak ke sini sebenarnya nak pakai Hanbok..pakaian traditional Korea..seorang kena charge dalam KRW 3,000 kot...♥
♥Raja Korea...hehehehe...♥
♥Puteri Korea..hee...♥
♥Berangan jap macam ambil wedding photo sambil disaksikan oleh Qeera..hahaha...♥
♥Kat dalam ni pun ada tasik jugak...♥
♥Ni aku tak pasti apa benda..hahaha...♥
♥Qeera nak belajar memanah yer...kat dalam ni macam2 activity yang raja2 buat ada..cuma korang nak try or tak nak jelah...♥
♥Antara activity yang ada...♥
 
Kami kat dalam ni pun tak lama..try pakai hanbok pun kejap jer..posing gitu2...sebab nak kejar masa punya pasal...nak pergi next destination before hari gelap....♥♥♥


No comments:

Post a Comment