Stars and Hearts

Pages

Sunday, 6 October 2013

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 4 - Day 3 : Dinner at Yoogane Restaurant, Myeongdong♥

Dari Everland ke Seoul...perjalanan yang mengambil masa hampir 2 jam ni memang memenatkan..ditambah pulak kena transit LINE...jalan dari satu LINE ke satu LINE pun agak jauh...huhuhu.....

Ok, kami decide malam ni kami nak makan di area Myeongdong sambil jalan2 tengok night market kat Myeongdong tu...kami decide nak makan kat restaurant yang memang orang2 Malaysia recommend...siapa pergi Korea, mesti pergi situ..heee....

Balik dari Everland, kami decide nak naik Train jer setelah mengetahui yang ada LINE baru untuk ke Everland ni..tak perlu susah2 untuk naik bus sampai rasa susah hati nak berhenti kat mana...hahaha.....

 ♥Okay...nama station dia Jeondae-Everland..macam mana nak ke sini..senang jer...turun2 saja dari Shuttle Bus Everland tu...terus ke arah kanan...di bertentang dengan bus stop masa mula2 kita turun masa sampai situ...alah..dari tempat kita turun tu dah nampak dah station ni....

 ♥Dari Jeondae-Everland Station (LINE Yongin Everline) --> Direct terus turun kat Giheung Station..
 ♥Dari Giheung Station (LINE Bundang arah Wangsimni) --> Stop di Jeongja Station --> Transit to Yangjae (LINE Shinbundang Arah Gangnam)..

♥Dari Yangjae Station transit to Chungmuro Station (LINE 3 Arah Daehwa) --> Transit to Myeong-Dong Station (LINE 4 Arah Oido)--> Exit 7

Dari Exit 7, jalan sampai main road Myeong-dong tu...ada Night Market kat situ...then akan nampak Migliore kat belah kiri.. terus jalan sampai jumpa junction yang ade Nature Republic besar kat belah kiri... terus belok kanan.. jalan terus sampai first junction belah kiri... masuk junction belah kiri tu...jalan terus, nanti nampak kedai ni kat belah kiri... kedai dia di tengah2 tau...memang tak perasan sangat...tak jauh pun lepas korang masuk simpang kiri tu...
♥Ni lah rupa kedai tu...


♥Ok..perlu diingatkan..dalam banyak2 menu hanya satu menu jer yang kita boleh makan yer...MARINATED SEAFOOD FRIED RICE...
♥Suasana dalam restoran ni...
♥Time kami datang ni..dah agak lewat jugak..tapi masih ramai lagi yang datang..rasanya diorang ni baru balik kerja kot..so datang lepak2 ngan kawan2...
♥Lepas dah order...dia suh pi amik kat self service counter tu...ada macam2 vegie and sos kat situ...husband aku tu apa lagi..mestilah ambil Kimchi dia tu...
♥Ok, tak lama lepas order dan setelah panaskan kuali...dia masukkan pelbagai jenis seafood...yang banyak sotong jer...


♥Ada orang tolong masakkan untuk kita yer...dia tumis dulu bahan2 asas tu...
♥Kacau2 sampai naik bau...and garing...
♥Tengok tu bersemangat dia ni kacau...
♥Ok..dah garing..dia masukkan nasi pulak...dan kacau sehingga sebati yer...
♥Tadaa...sudah siap dan boleh dimakan...
♥Ohh..my baby Qeera sudah ngantuk..penat sangat main ngan pororo ni..hehehe...
♥Nyum2..memang sedap ok..total kami makan KRW 11,000 @ RM33...selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment