Stars and Hearts

Pages

Wednesday, 13 February 2013

♥Reunion Beach Boys at Port Dickson - Day 1♥

Alahai...dah nak setahun baru sempat nak update cerita pasal reunion budak2 beach boys ni kat PD...erm, kenapa Beach Boys? Sedangkan ada girls jugak..hehehe...girls tu wife kepada beach boys lah..hehehe....

Actually, ni reunion husband aku dan kawan2 dia masa diorang study kat UMS Labuan dulu...asal nama beach boys tu pun sebab kampus diorang dekat tepi laut kot..dah nama pun Labuan kan...untuk keterangan lanjut, bolehlah hubungi mereka..:-)

Kami telah sepakat untuk mengadakan reunion ni di Port Dickson (PD) pada hujung bulan April 2012..dah nak setahun kan...dan, memandangkan diorang nak mengimbau kembali memori diorang di Labuan dulu, jadi PD dipilih sebagai lokasi...

Kami telah memilih Glory Beach Resort (GBR), PD sebagai tempat reunion...plan diorang ni pun agak last minute dan nasiblah bukan cuti sekolah atau pun public holiday..jadinya banyak bilik yang kosong...

GBR ni berkonsepkan Apartment sebenarnya...ada yang 2 Bedroom Apartment (2BA), ada yang 3 Bedroom Apartment (3BA)...sangat sesuai untuk mereka yang datang bekeluarga...kami telah menempah 2 unit 3BA dan 2 unit 2BA...bagi aku, room rate dia sangat berpatutan..Untuk 3BA : RM345 dan unit 2BA : RM241.

Price ni pulak termasuklah:-
  • Breakfast untuk 3 persons (2BA) / 5 persons 3BA
  • 1 Free Mini  Theme Park (2BA) / 2 Free Mini  Theme Park (3BA) - Ticket worth RM27 per ticket or FREE Kayak ride (1/2 hour) valued at RM27 (Single or Double Kayak Ride)
  • 1 Free Glory "Marinara" Pizza @ RM18
  • 2 Free Welcome Drinks (2BA)/  4 Free Welcome Drinks 3BA (Glory Sunrise Mocktail)
  • 50% discount at Coral Cafe for a-la Carte or Buffet
  • 30% discount at Asean Touch Wellness Centre
Erm...menarik kan package dia...untuk tahun 2013, aku tak surelah price dia ada perubahan ke tidak..boleh terus cek dengan GBR lah..aku booked pun terus dari website dia...http://www.glorybeachresort.com/index.php

Okay...reunion kami bermula seawal pagi pada Sabtu yang indah dengan cuaca yang sangat cantik...plan untuk berkumpul di area Setiawangsa pada pagi itu..tapi, akhirnya bertukar di Sungai Besi....

Perjalanan ke GBR ni dari KL tak jauh...dalam masa satu jam lebih je kot sampai sudah di GBR..tapi, before check-in, kami singgah makan dulu di Pekan PD...dek kerana lapar sangat, lupa nak ambil gambar or ingat nama kedai..hhehe....


 ♥Perjalanan bermula di Setiawangsa.... 

 ♥Okay..dah check-in dah...Qeera seperti biasa..buat room inspection dulu... 

 ♥Ruang tamu, dapur dan ruang makan...2BA ni sangat selesa..bukan untuk 3 orang jer muat..lebih pun boleh... 

 ♥Ni bedroom dia...master bedroom dia ada katil queen or double bed, satu bilik lagi single bed..itu sebab untuk 3 orang jer unit yang 2BA ni...tapi, kalau datang lebih orang pun ok kot..bawalah tilam ke toto ke dan bantal lebih...ruang tamu dia pun luas nak baring2... 

 ♥View from our room...tengoklah cuaca yang indah ini...masa mula2 kami sampai, hujan renyai2 jugak..nasiblah sesudah check-in, cuaca berubah menjadi cantik..macam tahu2 je kan... 

 ♥Okay..swimming time...lepas check-in, rehat2 sekejap..terus bersiap untuk mandi manda pulak yer..tak kan reunion nak duduk bilik masing2 pulak kan... 

 ♥Antara kawan2 baru Qeera yang swimming sama2... 

 ♥yang tak nak mandi dulu..lepak2 kat tepi kolam je...sambil memerhati anak2 / bapak2 mandi kolam...hehehe... 

 ♥Beach boys memulakan activity mereka...main polo air...erm..tapi kata beach boys kan..tapi main kat swimming pool pulak..hehehe..erm, tapikan laut dia tak berapa ok nak main2 tepi pantai...next time kena planning kat tempat yang cantik pulak lah..Cherating ker..hehehe... 

 ♥Wah2...diorang sajer yang memenuhkan kolam ni..tak beri peluang pada orang lain pun... 

 ♥Take 5...Bergambar dulu yer... 


 ♥Beach Boys in the house.... 
 Amboi...ala2 majalah Mangga pulak..bergambar di tepi kolam kan...hehehe...wujud lagi ker majalah tu ek??? 

 ♥Beach boys with the kids...next reunion mesti bertambah2 kids lagi ni..heehhe..

 ♥Now..beach boys with the Family... 

 ♥Dari GBR ni..boleh nampak Grand Lexis PD..dari jauh pun dah memang cantik..pergi sana terus macam manalah agaknya yer... 

 ♥Oh baby Qeera...after swimming, balik bilik mandi..minum susu..terus tidur keletihan..erm, belum sempat BBQ dinner lagi ni... 

 ♥Ready for BBQ dinner...gambar blur lah..tapi ni saja yang ada...nak letak jugak kat sini..hehehe... 

 ♥Kat GBR ni memang menjadi acara wajib untuk BBQ dinner...kena book tempat dulu sebab dia memang sediakan no untuk setiap BBQ area...so tak payah berebut2 yer dengan orang lain.... 

 ♥BBQ Dinner kami disediakan oleh GBR..senang cerita tak yah nak gaduh siapa nak kena sembelih ayam, cuci ayam, potong ayam, perap ayam dan sebagainya...kami cuma bayar saja kat GBR dan diorang sediakan segalanya termasuk nasi, mee hoon goreng, bahan2 untuk BBQ...cuma tinggal untuk kami bakar jer..tak silap aku, seorang kena bayar dalam less than RM30 jer... 

 ♥BBQ dinner in the progress...bagi sesiapa yang nak bawa sendiri dari rumah pun boleh...tapi tempat BBQ kena sewa jugak dari BGR tapi aku tak pasti berapa rate dia...sebab kami bayar tu termasuk tempat sekali termasuk arang yer..hehehe...arang pun diorang dah tolong hidupkan api...hehehe..senang kan... 

 ♥Sementara menunggu BBQ, para  ibu menemani anak masing2 sambil berborak2...nasib baik cuaca malam tu agak ok, even ada mendung sikit2 macam nak hujan, tapi sepanjang kami makan2 belum hujan lagi... 

 ♥Meja dan kerusi jugak disediakan..so tak perlu bentang2 tikar kat situ...pendek kata, semuanya senang kalau berbayar ni..hehehe... 

 ♥Dah siap masak..kita makan.... 

Alhamdulillah...BBQ malam tu berjalan lancar..makanan pun cukup untuk semua dan habis tanpa pembaziran...sebaik sahaja siap masak, makan, dan puas borak2..hujan renyai2 mula membasahi bumi PD ini..kami pun apa lagi, berkemas apa yang patut dan balik ke bilik masing2...erm, ibu2 sajalah yang balik ke bilik...beach boys yang lain berkumpul di satu bilik (budak2 bujang ler...)..kebetulan ada satu bilik untuk beach boys yang belum berkahwin, senanglah diorang ni nak melepak...

Okay, sekian untuk reunion beach boys untuk Day 1..nanti aku sambung untuk Day 2 pulak yer...   


No comments:

Post a Comment