Stars and Hearts

Pages

Friday, 15 February 2013

♥Jalan-Jalan di Penang - Day 2♥

Hari kedua di Penang...tak banyak activity yang kami buat sebab tengah hari dah nak gi kenduri kahwin kat Gelugor...so, pagi tu kami just relax2 kat hotel sambil menikmati pemandangan tepi pantai dan menghirup udara yang segar..hehehe....
♥Breakfast dulu...food dia memang sedap..banyak pilihan...Qeera pun happy dapat makan favourite food dia...sosej..hehehe...
♥Breakfast di Flamingo Cafe...buffet makanan dia sampai dua tingkat yer...tu sebab ada banyak pilihan makanan...

♥Lepas breakfast..kita jalan2 sekitar hotel dulu melawat kawasan..hehehe...

♥Activity wajib...swimming....Qeera punya excited dapat mandi kolam..
♥Dah mandi berenang sendiri..guna pelampung pulak...

♥Qeera dah kesejukkan...tak nak mandi dah...

♥Environment sekitar hotel...hotel ni ada private beach..dan pantai dia sangat cantik..bersih dan jernih jugak air dia compared kat PD tu..hehehe...

♥Papa berehat2 yer...Qeera nak buat sand castle ker tu..

♥Mommy tolong qeera yer...pantai dia sangat bersih dan halus..memang sesuai lah kalau ada anak2 kecil dan merasa main pasir pantai...

♥Oh papa Qeera..pantang tengok laut tu..yelah, beach boy lah katakan...

♥Qeera nampak papa mandi laut...dia pun nak jugak...

♥Dah puas mandi laut..papa tolong Qeera buat sand castle..nak harap mommy dia buat, memang tak menjadilah..tangan tak kreatif..hehehe...

♥Yeay...dah siap castle Qeera...'Qeera Castle' nama diberi..hehehe...

♥Okay..mandi kolam dah..mandi laut dah..buat sand castle pun dah..sekarang kita main playground dulu before naik ke bilik...

♥Lepas mandi laut and kolam, terus naik atas..bersihkan diri dan ready untuk check-out..pics atas ni view dari bilik kami...sangat mendamaikan tengok laut2 tu...

♥Sementara nak check-out..kita bergambar dulu...

♥Di Lobi hotel...dah bersiap2 untuk gi kenduri kahwin...

♥Oh..dah alang2 sampai Penang kan..before nak gi kenduri tu, kami singgah di Bukit Bendera dulu..nak tengok pemandangan Penang dari atas puncak...

♥Jenuh jugak nak ke Bukit Bendera ni..dari parking kena turun naik tangga...dahlah dengan berbaju kurung...berpeluh2 jugaklah...sebab cuaca panas..tapi dah naik atas tu, sejuk dah...

♥Yeay...dah sampai puncak Bukit Bendera...

♥Pemandangan Penang dari atas puncak...

♥Qeera yang sangat2 mengantuk tu..dari bawah sampai ke puncak dia tidur..

♥Dekat atas tu ada teropong kalau nak tengok dengan jarak dekat..tapi kena bauar yer..tak ingat rate dia berapa..rasanya dalam RM2 untuk 5 minit...

♥Di atas tu jugak..ada Museum Burung Hantu..baru jugak dibuka masa kami datang tu..tiket masuk RM10..tapi kami tak masuk sebab kejar masa...

♥Okay, ready nak turun balik...bergambar di tepi train dia..oh ya, tiket train naik ke atas ni RM8 seorang untuk dua hala bagi pemegang MyKad yer..foreigner tak pasti...

♥Ini lah rupa train dia...

♥Dah sampai bawah dah...Qeera pun dah bangun dari mimpi2 indah dia...

♥Aduhai..nak kena panjat tangga ni balik untuk ke parking kereta...exercise pulak kat Penang ni...Dari Bukit Bendera ni kami terus ke Gelugor untuk menghadiri majlis perkahwinan kawan husband aku tu...

♥Pengantin baru..tahniah Lynn & Wan..semoga berbahagia hingga anak cucu...sangat suka combination warna baju dia..putih + purple..


♥Bergambar dengan pengantin dulu before balik KL...

♥Since dari KL kami dah lalu Penang Bridge, untuk balik ke KL kami nak naik Feri pulak...

♥Perjalanan pulang ke KL..Alhamdulillah..perjalanan sangat smooth kereta tak banyak...otw tu..tetiba nampak pelangi kat depan...nampak tak yang tegak kat tengah2 jambatan tu...hehehe...

Sekian sahaja cerita aku kali ni ke Penang...moga berjumpa lagi untuk next entry..ke mana pulak destinasi kami yer...hehehe...

No comments:

Post a Comment