Stars and Hearts

Pages

Wednesday, 3 October 2012

♥Trip to Guangzhou-Hong Kong (Feb 2012) - Day 2 : Part 1♥

Hari kedua Trip kami...satu hari ni kami akan berjalan2 di HK dan malam akan balik ke GZH semula...so..we have a limited time untuk berjalan2 yer...so kami kena managed our time betul2....

Pagi tu kami hanya breakfast kat bilik sahaja...kami dah siap2 bawa bekal roti and maggie yer...hotel serve breakfast non-halal...so kenalah pandai2 kan....

Pagi tu kami terus check-out dari hotel...sekejap sangat kan duduk hotel tu...tak puas...hehehe...after check out, kami tumpang semua beg kami kat hotel tu...yelah, takkan nak berjalan angkut bag2 sekali kan...cukuplah sekali sahaja masa kat GZH...hahaha...semua orang perhati kami ni macam orang pelarian....


♥While waiting for mommy...Qeera rehat2 dulu sambil tengok Disney Channel...♥

♥View from our room...Depan tu tak tahulah apa nama jeti dia ke apa ker...tapi ada banyak kapal lalu kat perairan tu....sebelah jeti tu adalah stesen MTR Hung Hom...sangat dekat dengan hotel yang kami duduk....♥

♥Bergambar dulu sebelum check out....Qeera dah siap ngan jacket dia...nasiblah jumpe jugak jacket ni kat GZH..kalau tau kesejukkanlah anak mommy ni....♥

♥Okay..isi tank dulu sampai kenyang...baru boleh jalan2 dengan senang hati....♥

♥Bergambar di luar hotel sementara nak tunggu shuttle bus bawa kami ke nearest MTR...hotel ni ada sediakan shuttle bus untuk ke nearest station bus / MTR...so tak payah aku berjalan kaki nak ke stesen...hehehe....punya malas kan...♥

♥While waiting for shuttle bus...taxi Hong Kong...selalu tengok dalam tv ajer...hahaha...jakun sekejap padahal buka apa pun taxi dia...♥

♥Lagi pic kat luar hotel...cam lama sangat je kan tunggu shuttle dia...♥

♥Dalam Shuttle bus....kami bertiga je yang naik...hahaha....shuttle ni akan bawa kami ke MTR Station....♥


♥Sogo Hong Kong......♥

♥Kami dah sampai di stesen MTR East Tsim Tsa Tsui...Shuttle bus akan drop kami di tepi stesen MTR ni…so nanti nak balik pun tunggu di tempat yang sama dan dia akan bawa kami balik ke hotel…♥

♥Okay...plan kami pagi nak ke Madame Tussaud dekat The Peak...ala..tempat yang ada patung2 lilin untuk selebrity seluruh dunia...So, kami dari Stesen MTR East Tsim Tsa Tsui tu...kami naik MTR sampai Stesen Central...dari situ boleh jalan kaki saja...♥

♥Dah sampai di stesen central...ikut sahaja signboard The Peak...sangat senang okay....kot2 tak terperasan signboard dia..tanya jer orang2 kat situ...orang di Hong Kong pandai cakap english yer...erm..gambar di atas ni di sekitar stesen Central tulah...♥

♥Berjalan kaki menuju ke The Peak...dah nama pun The Peak kan...sesungguhnya kena berjalan kaki naik bukit yer...sambil tolak stroller si kecik tu...senaman di pagi hari...walaupun suhu mencecah 10 degree...tapi berpeluh jugak yer...hahaha....♥

♥Finally...we reached The Peak...aduhai...rasa turun berat ni 2 kg...hahaha....dari Station Central untuk naik ke The Peak ni..dalam 15-20 minit jugak...depends pada kelajuan korang lah yer...cam kami ni slow sikit sebab menolak stroller tu..

Okay..sebelum naik kena beli tiket dulu ya..nak masuk ke Madame Tussaud tu kena naik Tram dulu or Cable Car...sebab dia berada di puncak bukit...so, kenalah beli dua tiket - 2 way Tram Ticket & Entrance Ticket ke Madame Tussaud...total tiket HKD195 @ RM95++...atau nak senang RM100 lah...tapi tiket ni tak termasuk untuk ke puncak @ Sky Terrace..Sky Terrace tu puncak paling atas di mana kita boleh tengok seluruh Hong Kong yer....tapi time kami pergi tu tak dapat naik ke atas sebab kabus tebal...so nanti tak nampak apa2, kita marah pulak kan sebab tiket dah bayar...jadi, mereka tak bagi naik...huhuhu...♥

♥Okay...tiket dah ada...mari kita masuk...tapi...si kecik ni tidur pulak...maklumlah...cuaca sejuk2 ni...dia asyik tidur jer...♥

♥The early ticketing system...teringat kecik2 dulu time naik bus mini...tiket2 dia macam nilah....♥

♥While waiting for our Tram...Qeera masih tidur lagi even dah angkat dari stroller...time ni kami bernasib baik...mula2 kami beratur belakang sekali..tapi nasib orang yang jaga kat tram tu panggil aku beratur depan sekali sebab tengok aku gendong Qeera...hehehe....siapa kata susah bercuti bawa anak kecil ni yer...banyak keistimewaan dia tau...♥

♥Tu dia...tram kami dah sampai....get ready.....♥

♥Dalam tram....♥

♥Dah sampai kat atas dah....♥

♥Sebelum masuk ke main entrance..singgah sekejap kat Peak Market dia...banyak souvenier kat sini..tapi price dia...huhuhu...kat Night Market dia pun dah rasa mahal..kat sini lagilah.....tak apa2..tengok2 jer sebab souvenier dah beli siap2 malam tadi....♥

♥Main Entrance....ni lah entrance fee dia...tapi tak termasuk harga tram dia...♥

♥Erm...artis pertama....Brad Pitt & Angelina Jolie...Patung2 ni ada kat luar pintu masuk...so bergambar dulu yer..nanti terlepas pulak...nasiblah time kami pergi tu orang tak ramai...♥

♥Datuk Michelle Yeoh...kat belakang tu ada Jacky Chan...siapa nak bergambar dengan dia kena bayar lain...guna pun camera diorang...tak faham aku ada beza2 pulak...nasiblah aku tak minat Jacky Chan tu...hahaha....♥

♥Bersama Joon Sang (betul ker ejaan aku ni...hahaha...) pelakon Winter Sonata...erm..tapi Yoo Jin tak ada plak....tak apa2...akan ku temu mereka dalam next visit ku ke Korea next year....yeay!!!!

Ohh...lupa nak cerita...gambar wartawan2 kat bawah gambar Joon Sang ni...konon2 nya macam kita ni artislah...bila lalu jer depan mereka terus cahaya2 kamera terpancar siap suara2 riuh rendah macam tengah interview artis...perasan artis sekejap....hahha...♥

♥With Chiling Lin and Nicole Kidman...♥

♥With Louis Koo & Andy Lau...♥

♥With Kelly Chen and my favourite actress...Cecilia Cheung...husband aku pun suka Cecilia ni...tengok aksi dia ambil gambar...melampau...huhuhu...tapi Cecilia ni memang cantik even tengok patung dia jer...tengok life agaknya pengsan....♥

♥Oh Edward...sesiapa peminat twilight tu memang sukalah ngan si Edward tu...aku biasa2 ajer...saje pose ngan dia untuk tatapan peminat dia...hehehe.....

Husband aku pulak bergambar dengan Eddie Murphy...♥

♥Pics With Princess Diana, The Duke of Edinburgh (Prince Phillip & Queen Elizabeth), Jet Li and Leslie Cheung..♥

♥With Mahatma Gandhi...♥

♥With Saddam Hussein...serius je muka dia ek...ngan Qeera sekali masam and serius...hahaha....♥

♥Husband aku yang suka berlakon bila bergambar...cuba suruh senyum betul2 pandang camera..memang susahlah...Pic with William Shakespeare..♥

♥Find the diffrences...hehehe....The Syndics of the Clothmaker’s Guild by Rembrandt♥

♥With Bruce Lee and Amitabh Bachan...♥

♥With James Bond & Jack Sparrow...ok..pic yang Scream tu actually ala2 rumah hantu kot...tapi kami tak masuk sebab  ada Qeera...husband aku pulak tak nak masuk sorang2...takut kerr??? hahaha...♥


♥David Beckham.....♥

♥Tiger wood & Ronaldinho...see my husband...he did it again!!!♥

♥With Muhammad Ali, Yaoming & ahli sumo apatah nama dia...hhehe...tinggi betul si Yaoming ni....♥
♥With Madonna...oh...my husband dancing with her...sebaik sahaja husband aku nak bergambar ngan Madonna ni...tetiba keluar lagu2 siap lampu2 cam kat disco...tu yang dia dance sekali tu...hahaha....♥

♥Lady Gaga...and again...the same thing happened when my husband nak bergambar with Lady Gaga...dance lagi lah dia...♥

♥Pics with Anita Mui, The Twins, Leo Ku, Elvis Presley, Michael Jackson & The Beatles...♥

♥Oh...finally habis dah semua artis2 nak bergambar bersama kami...hahaha....♥

♥Sebaik sahaja habis melawat Madame Tussaud...kami pun bergegas turun semula..yelah...lepas ni kami nak ke Disneyland pulak....takut tak cukup masa nak berjalan2 di Disneyland nanti....gambar di ambil di sepanjang turun dari The Peak....(itu sebab semua gambar pun senget...hehehe...cuaca yang sejuk boleh dilihat melalui kabus2 yang menutupi bangunan2 yer....)♥

♥Qeera dalam tram...kali ni tak tidur yer....♥

♥On the way back to MTR Station Central....kali ni turun cepat sikit compare to masa naik tadi...mengah2 aku...♥

♥Lagi pics di sepanjang jalan back to MTR station....pic yang last sekali gambar orang berdiri tu...saja aku ambil...diorang tu tengah makan maggie cup kat station MTR tu...erm...♥

Okay...setakat ni dulu story aku di HK untuk 2nd Day Part 1 yer...nanti aku continue untuk Part 2 - sepanjang kami di Disneyland....♥♥♥

No comments:

Post a Comment