Stars and Hearts

Pages

Thursday, 25 September 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 15 - Day 6 - Hello Kitty Cafe♥

Fuh...untuk hari ke-6 ni memang macam2 tempat kami jelajah...penat sangat2 tau...ok, dari Aiins World tu..kami direct terus nak pergi Hello Kitty Café....So, kami naik Subway dari Songnae Station dan berhenti di Hongik University...lupa pulak nak cerita..dari AW tadi kami ke Songnae naik Taxi balik..tapi dia charge 2 kali ganda..aku pun tak pasti kenapa..sebab tak paham driver taxi tu cakap apa..huhuhu...
♥Songnae Station (LINE 1 - Arah Yongsan) --> Stop dekat Sindorim --> Transit ke Hongik University  Station (LINE 2 - Arah Seongsu) --> Exit 9♥
♥Keluar dari Exit 9 kena naik tangga...(tangga ok..bukan escalator mahupun elevator or lif..tercungap2 kitorg ok angkat stroller..dahlah Qeera tengah tidur kat dalam stroller tu..berganda beratnya...)...

Ok2..sambung2...naik tangga tu..sampai atas korang jalan terus jer...jangan pusing kiri or kanan ok....sampai hujung jalan dan korang akan Nampak ID Hair ni di sebelah kiri korang...atas ID Hair ni ada Restaurant TGI Friday...terus belok kiri...dan jalan terus lagi...♥

♥Berhadapan dengan ID Hair ni...pastikan korang akan ternampak building Hanwha...♥
♥Di hadapan korang...seberang jalan ada building coklat ni...♥

♥Make sure sebelah building coklat ni ada Caffe Bene...tapi..jangan korang pi lintas jalan pulak yer...Nampak building coklat kat seberang tu..korang terus ke kiri tau...♥

♥Jalan terus sehingga korang nampak Tony Moly ni di sebelah kanan...then lintas jalan...♥

♥Tony Moly ni terletak di tengah2 antara 2 lorong...pastikan korang ambil lorong di sebelah kiri...(Kalau korang mengadap arah Tony Moly..ambil lorong kiri yer...)♥

♥Jalan terus lagi sampai jumpa Watson di sebelah kiri..atas Watson ada Bar 123...♥

♥Berhadapan dengan Watson ada butik Princess...♥

♥Ok...bila dah jumpa Watson, terus masuk lorong kiri...korang akan nampak Hello Kitty Café tu dari luar lorong tu....♥

♥Taadaaa....sampai dah Hello Kitty Café....time ni Qeera tengah tidur..sampai je Café ni..cepat2 aku kejutkan dia..hahaha...sian anak mommy ni...terpaksa kejutkan dia...kalau tau, rugilah pulak dia tak dapat tengok kan...♥

♥Design luar Café ni...♥

♥Masuk2 dalam café ni..memang kagum giler ok..dahlah aku minat giler ngan warna Pink...Ok, order dulu dekat kaunter ni...♥

♥Once order done, diorang akan bagi benda hitam ni..macam call buttonlah..bila order dah siap..dia akan vibrate...cepat2lah gi ambil order korang yer...♥

♥Sila ambil food korang di sini...♥

♥Kami order waffle jer...sangat menarik..semuanya bentuk kepala Kitty k...hahaha...♥

♥Ini aku ambil pic order orang lain..tak tahu apa benda...just snap pic kat kaunter tu...♥

♥Deco dalam café ni...geram aku tengok...dah mula berangan nak hiaskan bilik tidur Qeera macam ni..hee...♥

♥Mana nak cari kerusi kepala Kitty camni ek..hahaha...♥

♥Bertukar2 tempat duduk kami...gara2 nak ambil pic kat setiap sudut...hee...♥

♥Dan lagi pics kat dalam cafe....♥

♥Sweet sangat2....boleh tak nak rumah design macam ni jugak...hahaha.....♥

♥Mood Qeera belum datang lagi...masih mamai2 tu...♥

♥Dinding dia dipenuhi design Kitty...♥
♥Barangan Kitty....berminat bolehlah beli...♥

 
♥Hahahaha...pintu luar toilet pun aku snap...Pink for Woman, Blue for Man...♥
♥Hahahaha...pintu dalam toilet pun aku snap...Pink for Woman, Blue for Man...♥ 

♥Cermin dalam toilet ni....waaahhhhh...nak jugak....♥
♥Antara desert2 dia...semua bentuk Kitty...hee....♥
♥Box dia pun color Pink...untuk yang take-away...♥

♥Ok..done! Harap2 info direction aku ni berguna untuk guide korang yer....hee...♥


No comments:

Post a Comment