Stars and Hearts

Pages

Thursday, 25 September 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 14 - Day 6 - Aiins World♥

Aduhai...bila lah nak habis kan semua story pasal kat Korea ni wei...dah setahun pun berlalu..banyak dah info2 penting ni semakin hapus dari ingatan aku ni..huhuhu...

Oklah, untuk memendekkan cerita, tak payahlah aku bercerita panjang lebar kan..aku bagi info2 yang penting jelah k...

Untuk hari terakhir di Seoul ni, memang kami cover banyak tempat...memang tak cukup masa dah ni wei...huhuhu...pagi tu kami terus check out dari hotel..tapi kami simpan beg kat lobi hotel dulu sebab banyak tempat kami nak jelajah ni...sebelum tu, meh aku story sikit apa yang ada kat hotel ni ok...

♥Button apa ni ek? hahaha...ini button untuk toilet wei...macam tak ada benda lain aku nak post ek..hahaha....♥

♥Ini lobi yer..tempat receptionist..kecil ajer lobi dia...tapi staff dia semua peramah and very helpful..and fasih cakap English yer...♥

♥Ada computer jugak kat tepi lobi tu...boleh surf internet and free jer...♥
 
♥Ruang rehat pun ada...boleh rehat, sambil baca suratkhabar...tapi, ko paham ker? hahaha.....♥

♥Walaupun lobi nya kecil..tapi ada banyak ruang rehat and sofa...♥

 
♥Ada coffee house jugak...♥
 
 
♥Ini luar hotel Astoria ni...♥
 
Oklah...make it short...pagi tu kami teruskan jelajah kami ke Aiins World (AW) pulak... AW ni terletak di Buncheon, South Korea..jauh jugak tempat dia dari Seoul...dekat-dekat nak sampai Incheon dah. Di AW ni terdapat miniature-miniature senibina / bangunan dari serata dunia. Enjoy a new world in a day kononnya. Tapi kitorang setengah hari pun tak sampai...yelah, nak kejar masa punya pasal...kami kat situ dalam 2 jam jer...


♥Chungmuro Station (LINE 4 arah Ansan) --> Stop dekat Seoul Station then transit to Songnae Station (LINE 1 Arah Incheon)♥
 

Note : Korang kena hati2 tau sebab laluan ini akan berpecah dua di station Guro. Pastikan korang ambil train yg betul yang ikut laluan yang berakhir di Incheon. Macam mana nak pastikan aku kurang pasti and lupa..sebab kitorang pun terlepas pandang...so, kena patah balik...maybe macam kat tempat kita macam di station LRT Chan Sow Lin. Jika dari KL kena tentukan sama ada nak ke Ampang atau Sri Petaling. Maybe, nak selamat bila nak sampai station Guro tu, korang Tanya orang sama ada train tu ke Incheon ke bukan...tak yah buang masa macam kitorang..huhuhu...


♥Dari hotel kami..station ni yang paling dekat sekali..jalan kaki kejap jer dalam 2 minit kot...♥
 
 Ok, sampai Songnae Station, terus pergi ke tempat tunggu bas. Kat situ ada 3 lane. 2 bus stop dan 1 taxi stand. Kalau nak naik bas pergi ke bus stop yang ada signboard bas no. 5-2 warna hijau. Tapi kitorang naik teksi je..naik teksi ambil lane tengah. Tambang teksi masa pergi kena 4,500 won dan kitorang sampai kat depan entrance Aiins World..tak yah susah2 nak tekan loceng bagai..hahaha...

 
♥Taxi dia hebat2...kalau kat Malaysia ni..dah kereta mewah ni..hahaha...♥
 
♥Sampai jugak kami di AW ni..memang perjalanan yang jauh..dekat 2 jam wei..macam dari KL ke Melaka kot...cuba bayangkan balik KL nanti gi travel ke Melaka naik public transport camni..memang tak lah kan..hahaha....
 
Okay, sebelum masuk, beli tiket dulu yer..tiket seorang KRW10,000.. Kawasan AW ini dibahagikan kepada beberapa kawasan seperti England, France, Europe, Russia, Afrika, Asia Barat, Amerika Selatan, Amerika Utara, Asia dan Korea. Malas cakap banyak, enjoy the pics okay...
♥Big Ben - London♥

♥Pic apa ni? Ni lah foot print untuk photo spot...cameraman duduk kat tapak kaki biru..then model diri kat tapak kaki putih..untuk dapatkan posisi yang cantik...tapi, aku ni guna camera hp jer..so, pic tak cantik sangat..hee...♥

 
Neuschwanstein Castle, Jerman

♥Sagrada Famalia Church, Barcelona♥

♥White House♥

 

♥Qeera with papa..
♥Eifel Tower♥
♥Great Wall, China♥




♥Sydney Opera House..♥

♥The Capitol♥
♥Mount Rushmore National Memorial♥

♥Statue of Liberty..♥

♥The Parthenon, Athenian Acropolis, Greece♥


♥Paris opera house♥
 



♥Selingan...baby Qeera suka sangat ngan banana milk ni.sedap wei...♥
 

♥Osaka castle..♥
♥Long Man Caves China♥


♥Louvre museum, France♥


 ♥Basalica of the Sacred♥

♥Cathedral of Notre Dome, Paris♥
♥Himeji Castle, Japan♥
♥Taj Mahal♥
 

♥Angkor Wat, Cambodia♥


♥Milan Cathedral♥
 ♥Bulguksa Temple, Korea♥
 

♥Goengbokgung Seoul Korea♥

♥Fountrainbleau (Southeast of Paris, France)♥
 
♥Chateau De Chambord, Paris♥
♥Schloss Belvedere (Vienna, Austria)♥




♥KLCC dihatiku okay...♥
 
 
♥KLCC..♥
♥63 Building, Korea♥

♥Hagia Sophia, Turkey♥

♥Teotihuacan (City in Mexico)♥

♥Colossus Of Rhodes, Greece♥

♥Maccu Piccu, Peru♥
♥King Kong - Empire State Building♥
♥Time Square, New York♥
 ♥Brooklyn Bridge, New York♥

♥Great Temple of Abu Simbel♥

♥The Abu Simbel temples  in Nubia, Southern Egypt♥
 
♥Gunung Fuji, Japan♥

♥The Medina of Fez, Morocco♥


 ♥Imam Mosque, Iran♥


♥Saint Basil's Cathedral Kremlin in Moscow Russia♥



♥Deir el-bahari Temple of Hatshepsut♥

♥Sphinx, Egypt♥
 
♥Basilica San Pietro, Citta del Vaticano♥
♥Colosseum, Rome Italy♥
 
♥Colosseum, Rome Italy♥

♥Tower of Pisa, Italy♥


♥Buckingham Palace♥
 
♥Arch Of Triumph, Paris♥
 
 
Selesai akhirnya cerita pasal AW ni..hope u all enjoy..if ada nama tempat yang salah, harap boleh betulkan aku ek..hehehe..maklumlah..dah lama punya cerita..hehehe...
 


No comments:

Post a Comment