Stars and Hearts

Pages

Monday, 31 December 2012

♥Trip to Kota Kinabalu (October 2012) : Day 4♥


Hari terakhir di negeri di bawah bayu ni....tak banyak aktiviti yang kami buat hari ni...cuma final shopping...shopping dan shopping...hehehe...apalah ertinya kalau pergi berjalan2 tu tanpa diiringi dengan acara shopping kan...hehehe....ohh...i love shopping..
Untuk hari terakhir ni...seawal jam 5.30 pagi kami dah bangun....lepas Subuh bersiap2 untuk ke pasar pagi...tujuan kami sebenarnya nak cari udang galah besar2 or lobster..nak frozenkan and bawa balik KL....So, pagi tu kami ke pasar pagi di KK yang bersebelahan dengan Philippine Market (PM) tu....

Erm..tapi hampalah...satu pasar kami round...adalah udang tapi size kecil2 di mana kat KL pun berlambak kita boleh dapat...huhuhu...frust giler sebab orang kata kat KK udang besar2 dan murah...ohh..dimanakah udang itu bersembunyi? sedih2....

♥Muka hampa masing2 sebab tidak ketemu dengan sang Udang...huhuhu...tak apalah...atleast merasa jugak pergi pasar kan..kalau tak, entah bila2 yang nak perginya kan...erm..just nak share...ikan2 dan jugak kerang2 kat sana...size dia besar2 wei..puas hati kalau makan...hehehe....

♥Erm..dek kerana hampa tak dapat beli udang...kami pun meneruskan perjalanan kami ke Pasar Gaya (PG)...tapi, sebelum shopping, perlulah charge energy cukup2 yer...jadi, kami singgah breakfast di kopitiam..aku lupa nama dia...tapi kedai tu facing Bank Simpanan Nasional...oklah food dia...

♥Barang2 yang di jual di PG..selain pearl, terdapat jugak pelbagai barangan yang digunakan untuk keperluan harian kita..

♥Sambil2 memilih souvenier..hehehe...

Kami berada di PG lebih kurang sejam lebih....tak beli apa sangat pun...cuma beli brooch pearl and fridge magnet..cari jugak t-shirt2 sabah yang menarik..tapi tak ada yang berkenan di hati lah...huhuhu....

Habis sahaja shopping di PG, kami terus pulang ke kondo kami untuk bersiap...check-out di sini pada jam 11 pagi...kebiasaannya jam 12 pm kan...maybe sebab kat Sabah cepat gelap kot...jadi time untuk check-in dan check-out diawalkan sejam...

Selepas urusan check-out selesai, kami menyambung semula acara shopping kami..kami kembali ke PM untuk acara shopping yang terakhir...hehehe....

♥Masing2 muka excited menghabiskan duit...hahaha...

♥Selepas bershopping di PM, kami terus menuju ke Jesselton Point untuk mengisi perut yang sudah berkeroncong ni...kami memilih untuk makan masakan padang di Restoran Nasi Padang Ibu....

♥Menu2 makanan dia...erm...sedap...memang recommended lah untuk ke sini...price dia pun boleh tahan jugak...

♥Selain daripada makanan dalam menu yang disediakan, kita jugak boleh memilih makanan yang telah tersedia dipamerkan...hahaha...makanan pun boleh dipamerkan kan...hehehe....

♥Taadaa...makanan yang dipilih...tapi aku lupalah pulak menu apa yang kami pilih...hehehe...tapi aku ingat ada ayam, daging, tempe....

♥Close-up lebih sikit...hehehe...

♥Okay...sebelum meninggalkan restoran ni, kita bergambar kenangan dulu yer...tanda kami telah tiba disini...ceh..macam jalan2 cari makan pulakkan...

♥Family picture dulu...at Jesselton Point...Tengok Qeera, posing terbaru untuk bergambar yer...tangan di atas kepala...

♥Pantang jumpa telefon...hehehe....

Selepas makan, kami mempunyai masa lagi sebelum flight balik ke KL...flight kami pada jam 5 petang....so, untuk menghabiskan masa, kami ke Suria Sabah Shopping Mall bersebelahan saja dengan Jesselton Point tu....erm, besar jugak Suria Sabah ni...tempat makan dia pun ada banyak pilihan....

♥At Suria Sabah Shopping Mall...Qeera buat photo shoot pulak..hehehe...

Habis jalan-jalan di Suria Sabah, kami terus menuju ke Airport...Walaupun masa masih banyak lagi...memandangkan hujan yang turun tanpa henti, kami decide untuk lepak di Airport sahaja since nak jalan-jalan pun tak seronok sebab hujan....

♥Alhamdulillah..kami selamat sampai di LCCT....Baju kuning tu gambar kawan aku excited betul sementara menunggu luggage...hehehe...Qeera yang tidur dari Airport KK sampai LCCT pun masih belum bangun lagi..penat sangat buat photoshoot kat Suria Sabah kot...hehehe....

♥Alhamdulillah...our journey berakhir di sini...semoga berjumpa lagi untuk next trip yer..memang enjoy travel dengan u all...nanti kita plan pergi tempat2 best lagi...hehehe...


No comments:

Post a Comment