Stars and Hearts

Pages

Thursday, 18 August 2011

♥Day 2 :Trip to Lundu - Pandan Beach, Retreat @ Siar Beach, Taman Negara Gunung Gading (31 July 2011)♥

Hari kedua di Retreat...pagi2 lagi dah bangun...Lepas Subuh Qeera dah tak nak tidur, so mommy pun tak boleh tidur jugak...So, siap2 mandi, bagi Qeera susu...aku ajak papa Qeera turun untuk breakfast....

Sementara menunggu kawan2 yang lain bersiap untuk turun breakfast, kami jalan2 di sekitar Retreat sambil ambil gambar...yelah, semalam tak sempat...lepas check in aje terus masuk bilik....

 ♥Kolam ikan...♥


 ♥Ni kat taman area2 challet...♥ 

 ♥ Ni kat depan challet..♥

 ♥Ni kat belakang challet...♥

Dah abis bersiar2 tu, masa untuk breakfast...since kawan2 yang lain pun semua dah turun....still makan kat Rafflesia Cafe...kali ni pun luper nak ambil gambar makanan...hehehe....

 ♥Mommy and Baby Qeera...♥

 ♥Happy Couple...♥

 ♥Mommy and Son...♥

 ♥Daddy n Mommy to be...♥

♥Suke tengok sink dia...♥

Lepas breakfast kami sambung activity beriadah lagi...hehehe...aku bawa Qeera gi mandi pool lagi...tapi tak lama...Qeera tak nak sebab air pool tu agak sejuk...sian dia...terus bawa dia naik bilik, mandikan dia dan terus siap2 kemas barang since we all ada program nak ke Taman Negara Gunung Gading (TNGG) sambung BBQ kat situ pulak....


 ♥Dah siap tunggu masa nak check out...♥

♥Sementara menunggu yang lain bersiap...♥

Tak sampai jam 12 pm kami dah check out...nak sambung perjalanan ke tempat lain pulak....sebelum ke TNGG, kami singgah di pekan Lundu untuk beli makanan tengah hari...

Sesampainyer kami di TNGG...oh lupa pulak..nak masuk TNGG ni kena bayar tau...dewasa RM10, kanak2 half price rasanyer...tapi kami deal minta discount, dapatlah RM8 seorang, dan free untuk kanak2.....So, sampai jer...kami terus cari port menarik untuk bersantai...


 ♥Bridge nak ke pondok kami...♥

♥Syok tengok kolam ni....♥

♥Port kami...nasib ada pondok ni....♥

 ♥Tu dia chef kita...♥


 ♥BBQ again..nyam nyam...♥


 ♥Perut dah kenyang...masa untuk mandi lagi...♥

 ♥Masing2 dengan style tersendiri....♥


♥Ni main terjun2 ni...♥


♥Qeera tak nak mandi sebab air dia sejuk sangat...♥


 ♥Sudah selesai...masa untuk pulang....♥


♥Rumah ni..bukan rumah...tapi Public Toilet...♥

 ♥Bergambar kenangan sebelum balik dari TNGG...♥


♥Gambar jauh pulak....♥
 
♥Macam2 gaya...♥
 
 ♥Mommy...please help me...♥

♥Bye-bye Lundu....♥

 ♥Before balik ke Kuching...Singgah jap kat Replica Rafflesia ni...♥

♥Niat di hati nak amik kat sebelah  Replica Rafflesi, tapi di pagar pulak..kat luar pagar pun jadilah...♥


 ♥Konvoi..masa untuk pulang ke Bandaraya Kuching...♥


Erm..sekian sajalah cerita aku Trip ke Lundu ni....actually..kat TNGG ni ada bunga Rafflesia betul2...tapi time kami pergi bukan musim dia..kalau tak..mesti boleh tengok...bukan senang nak tengok bunga Rafflesia...♥♥♥


2 comments:

  1. assalamualaikum..nak tanya sikit boleh..ada x contact number retreat lundu tu?kalau ada,saya nak boleh?

    ReplyDelete
  2. mama haikal...sorry sangat2 i dh lama tak buka blog ni...here is the number..if u belum ke sana lagi lah...♥

    Tel : 082 453027
    Fax : 082 461829

    ReplyDelete