Stars and Hearts

Pages

Thursday, 18 August 2011

♥Day 1 :Trip to Lundu - Pandan Beach, Retreat @ Siar Beach, Taman Negara Gunung Gading (30 July 2011)♥

Sebelum menjelang puasa, 30-31 July 2011 aku bersama budak2 ofis aku sempat buat trip to Lundu, Sarawak...setelah sebulan discuss mana2 tempat yang menarik kat Kuching ni....akhirnya kami memilih untuk bercuti di Lundu.....

Actually..kami nak pergi day trip jer kat kuching ni....tapi macam tak ada tempat yang sesuai nak wat family activity sambil berehat menghirup udara segar....survey punyer survey, akhirnya kami memilih Retreat Resort Training Centre, Lundu.

Retreat resort ni sebenarnyer owned by Sarawak Bank Employee Union (SBEU)...tapi tak silap beberapa tahun lepas SBEU dah mula buka pada public...but, as a Bank Employee...we all dapat special rate...hehehe....For further info, please check their website yer...

Kami berkumpul seawal jam 9.30 pg kat area Matang....Jam 10 pg kami konvoi sama2...4 buah kereta ke Lundu...ada satu lagi geng, akan menyusul kami di sana....di sebabkan konvoi, ada ibu mengandung, ada woman driver..so kami konvoi secara amanlah...tak perlu nak memecut...kami sampai di area Lundu hampir jam 12 tengah hari....tempat pertama yang kami tuju adalah Pandan Beach...berkelah dulu makan tengah hari before check in kat Retreat..

♥Tu dia tukang masak kita..hehehe....tengah cuba menghidupkan bara api...cara moden yer guna nozel and gas ajer...kejap ajer dah ada bara...boleh panggang ayam...♥


♥Baby Qeera tengah berehat di bawah pokok sambil menunggu ayam BBQ siap...♥


♥Our Potluck...tapi lupa nak buka penutup masa amik gambar....erm, sedap2 sume..ada spagethi, bihun goreng, nasi goreng, sandwich, hotdog...♥


♥Pandan Beach...tenang ajer...♥


♥Bersantai....♥


♥Yellow theme...♥


♥Bergambar sebelum bergerak ke Retreat...♥


Erm, sesampai di Retreat, kami terus check-in even jam belum pun pukul 2 petang...nasib bilik memang dah ready....kat sini, kalau bank staff entitle for 1 room only...so check in pun terpaksa one by one...tu yang jadi lambat sikit....sian Baby Qeera sampai dah tertidur sementara menunggu mommy check in...erm, dapat jer kunci..terus naik ke bilik.....

♥Kami ambil Deluxe room..ada 1 queen bed and 1 single bed...♥

♥Di Retreat ni ada banyak jenis bilik, ada dorm, deluxe room, penthouse and chalet..bagi aku paling cantik challet lah...tak perlu naik tangga...♥


 ♥View from our room...♥


 ♥Yang ni challet dia...♥

  ♥Children Pool...tak sabar ni Qeera nak masuk...♥


Sebaik jer check in, Qeera nak tidur pulak....sejam lebih jugak dia tidur...papa dia pun sama...sudahnyer aku termangu2 sorang2 dalam bilik tak tahu nak buat apa...huhuhu...kawan2 lain sume dah pakat jalan2 and mandi laut....

erm, biler Qeera dah bangun jer, aku tak tunggu lama..bagi dia minum susu...salinkan baju mandi dia dan siap2 nak mandi pool....♥♥♥

♥Qeera dah ready nak swimming...♥


 ♥Ni pool untuk orang besar...

♥Adoi..Qeera dah pening ni...sonok sangat dapat mandi pool ker...♥


♥Boleh main bola tampar pantai lagi...♥



♥After papa main volleyball, bawa Qeera mandi laut pulak...sonok Qeera dapat mandi pool and laut dalam masa satu hari...♥

Lepas mandi manda, we all balik ke bilik untuk mandi, solat and rest sekejap before our dinner...we decided to have dinner at 7.30 pm..


♥Dinner Time...at Rafflesia Cafe...♥

♥Dinner time...tapi sayang lupa ambil gambar makanan....♥


♥After dinner, we all do some exchange gift activity...♥


♥Baby Qeera orang pertama cabut undi....♥


♥Bergambar bersama hadiah2 yang diberi dan diterima...♥


♥Main entrance Retreat..♥



♥Main entrance Retreat..♥

 ♥After exchange gift, they all continue main pool....♥


Since Qeera dah mengantuk...dah jam 9.30 pm....selalu dia lepas maghrib dah tido dah...aku pun bawa dia balik bilik...ingat lepas tidurkan Qeera, nak lah tengok drama ker..alih2 aku pun tertidur sama...hehehe....

Ni jelah activity kami sepanjang 1st day kat Lundu ni...akan continue Day 2 dalam next post...♥♥♥

No comments:

Post a Comment