Stars and Hearts

Pages

Wednesday, 14 May 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 13 - Day 5 - Dinner at Ikan Bakar Dongdaemun (Jeonju Sikdang)♥

Sudah habis round2 dekat N Seoul Tower & Teddy Bear Museum..perut pun dah mula lapar...kami pun melajukan langkah untuk makan malam pulak since jam pun dah pukul 6.30...kalau kat Korea dah gelap dah..memang time makan diorang kot...

Erm..memandangkan cable car dari Seoul Tower stop dekat Myeong-dong, kami pun terus mencari subway station Myeong-dong untuk makan ikan bakar di Dongdaemun...ikan bakar yang famous tu...most of Malaysian akan pergi makan di sini....


♥Myeong-dong Station (LINE 4 - arah Danggogae) --> Dongdaemun Station..ni tak ada transit2 tau...direct jer...Exit 9♥

♥Keluar dari Exit 9..Jalan terus sahaja....keluar2 jer dari exit 9 tu..lepas naik tangga..disebelah kiri akan Nampak building ni..KEB The Meeting Plaza..jalan terus sahaja tau...♥


♥Kalau toleh belakang..akan Nampak gerbang lama ni...toleh jer tau..jangan korang pusing ikut arah tu pulak..hee...♥


♥Di sebelah kanan pulak...akan Nampak Espresso ni...♥

♥Sila jalan terus sampai korang jumpa simpang kiri yang pertama...di hadapan akan ternampak building putih ni..terus masuk kiri...♥

♥View sesudah korang masuk kiri...jalan terus sikit sampai jumpa simpang kanan yang pertama...♥

♥Di simpang kanan tu ada kedai ni..building warna coklat...terus masuk kanan tau...♥

♥Ni view bila dah masuk simpang kanan tu...♥

♥View dari jauh..hehehe....dah masuk simpang kanan ni...kedai dia di sebelah kiri...tak silap aku kedai ketiga dari simpang tu...♥

♥Ok..dah sampai kedai nya...pastikan korang pergi kedai yang betul yer..kalau tak sure, Tanya jer sesiapa kat situ dan tunjukkan gambar kedai ni macam yang kami buat...hehehe....♥

♥Tu dia...ikan bakar yang sedap....aku Tanya mamat yang tengah bakar ikan ni yang paling sedap dan disukai ramai...dia cakap Mackarel and Spanish Mackarel...kami order tulah...perghhh...memang sedap ok....asyik teringat jer...huhuhu...♥

♥Ikan yang sedang dibakar....senang untuk dimakan sebab tulang ikan yang kat tengah2 tu dia dah siap2 buang...♥
♥Environment dalam kedai makan ni...time kami datang, kat tingkat atas penuh dengan budak2 muda lelaki dari Malaysia...tak sure student or pelancong macam kami...♥

♥Ok..ikan siap...kami order ikan jer...yang lain memang side dishes dia bagi...total makan semua ni KRW 17,000..murah kan...♥

♥Jemput makan.....kalau korang datang...sila cuba tau...memang sedap...Baby Qeera pun makan satu mangkuk nasi ok...♥

No comments:

Post a Comment