Stars and Hearts

Pages

Wednesday, 14 May 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 12 - Day 5 : Namsan Tower & Teddy Bear Museum♥

Sambung lagi untuk cerita hari ke-5 ni...konon berangan nak buat marathon dalam satu hari...hahahha...banyak hal jer dari hari ke hari...tu yang banyak bertangguh..tak sabar nak habiskan cerita pasal Korea ni...hehehe....
Ok..dari Namsangol Hanok Village (NHV), kami terus proceed ke Namsan Tower (NT)...NT ni berdekatan sahaja dengan NHV ni..boleh jalan kaki pun cuma korang sanggup tak sanggup jelah nak mendaki bukit n gunung ganang tu...hahaha...
Kami ke atas sana menaiki bus...dari NHV main entrance..terus jer sampai ke jalan besar...di mana belah kanan korang ada Hollys Café and belah kiri ada Family Mart..korang terus ke kiri..tak jauh dari situ ada bus stop...ambil shuttle bus no 02 atau 05..tapi aku tak ingatlah berapa tambang dia..heee...KRW 2,000 kot...

♥Ni lah rupa busnya..warna hijau..ada tulis Namsan Tower kat depan...jangan tersalah ambil bus tau..if tak sure, before naik tu Tanya driver bus dulu yer...
♥Dalam bus...tak ada orang pun..hehe...maybe 1st stop kot..naik bus untuk sampai ke atas dalam 10 minit camtu...
♥Ok...dah sampai dah....bus akan berhenti di tempat parking saje yer...bukan bawa kita terus naik ke atas...

♥Pemandangan dari tempat parking bus...dah berkabus dah sebab dah nak dekat pukul 6 petang..so, sebelum hari gelap..baik cepat2 naik ke atas...
♥Tu dia..kena menapak lagi naik ke atas wei...lenguh pinggang n lutut wei..huhuhu...bayangkanlah camner diorg yang mendaki dari bawah tu..
♥Alhamdulillah...Berjaya sampai ke atas...hee...
♥Ok..sila beli tiket dulu yer...seorang KRW14,000 untuk naik ke tower dan masuk Teddy Bear Museum..Qeera free..hee...
♥Penunjuk arah...
♥We are here!!! Abaikan aksi Qeera tu..langsung tak nak tengok camera...
♥Love is in the air...heee...
♥Si kecik ni pun sibuk nak membaca jugak...banyak gila nota2 cinta dari seluruh dunia..tapi kami tak gantung apa2 pun..malas aku..hahahha..Nampak sangat tak romantic kan..hehehe...
♥Papa nak teropong..dia nak jugak...
♥Hasil dari teropong tadi...hehehe...pemandangan Bandar Seoul..
♥Love di mana saja...
♥Ok..dah puas bergambar dengan love2 ni...kita masuk dalam pulak yer tengok bear bear pulak...
♥Besar giler teddy bear dia wei..Qeera mula2 excited nak tengok teddy bear..sekali tengok 3 kali size dia..terus takut...
♥Siapa tahu teddy bear ni untuk cerita apa..hee...
♥Aku tak baca pun apa benda yang dia tulis..hahaha..jujur tak? excited ambil pic jer..
♥Antara activity yang dilakukan di zaman raja dulu2...
♥Ni pun sama..ni teddy bear kecik2 tau..if nak buat yang besar gedabak tu..satu KLCC tak muat kot..hahaha...
♥Activity diraja..hee...
♥Ok..now kami nak naik tower dia pulak...nanti naik lif ada staff dia suruh tengok atas..konon2 tengok langit kat atas kita naik ke atas lah...hee...♥
♥Ok..dah sampai N Tower nya...
♥KL - Seoul : 4,596.51 km jer...
♥Papa nak teropong..dia pun nak jugak...
♥Ok..selain padlock tadi..u all pun boleh beli tile kecik2 ni..then tampal kat dinding..tak silap ni ada magnet..
♥Habis melawat dah..now nak move to next destination..kali ni kami turun naik cable car pulak...tiket seorang KRW6,000...
♥Dalam cable car...
♥Lepas naik cable car tadi..nak turun ke bawah kena naik lif lagi...tapi lif dia special..macam naik tram jer...

Ermm..selesai jugak activity kami untuk hari ke-5 ni...dah malam pun sesudah turun dari Namsan Tower...next kami nak isi perut pulak..makan ikan bakar yang sedap...

No comments:

Post a Comment