Stars and Hearts

Pages

Thursday, 4 July 2013

♥Weekend at Cameron Highlands - Day 3♥

Hari terakhir kami di CH...tak sabar dah nak habiskan entry CH ni...nak story pasal entry lain pulak...story pergi Bandung for 2nd visit...spend weekend at Bukit Merah..wekkend at Pangkor Island...semua2 tu tengah Q ni nak tunggu turn untuk di update dalam blog..tapi, kekangan masa menjadi punca kelambatan aku ni...huhuhu....

Ok..stop2 membebel...mari sambung cerita pasal CH ni..erm..hari terakhir di CH, pagi2 lagi jam 8 pagi kami dah check out untuk balik KL...since semua tempat kat CH tu macam dah habis cover je kan...so, balik pagi2 pun tak apalah...nanti bila2 boleh datang lagi..hehehe....

♥Sebaik check out, kami terus turun ke Tanah Rata untuk singgah di MARDI dulu...lihat suhu pada ketika itu lebih kurang jam 8.30 pagi adalah 19 degree..memang sejuk...hehehe....mesti korang pelik kan kenapa awal pagi sangat dah sampai MARDI tu..hehehe...adik aku cakap, kat MARDI kalau pagi2 ada jual sayur-sayuran segar dan sangat murah...tapi, malang betul sebab pagi tu adik kedai tu cakap peladang tak hantar sayur sebab tak ada hasil untuk hari itu..ohh..frust2....erm, nak buat macam manakan....♥
♥Map dalam MARDI ni..apa yang ada yer??? macam2 ada...hehehe...so, bolehlah singgah sebentar di sini kalau lalu Tanah Rata tu..tapi, dinasihatkan pergi waktu pagilah sebab sejuk..kalau tengah hari..memang panas yer..nak masuk sini kena bayar RM3 seorang....♥

♥Ikut saja arahan....hehehe....♥

♥Puncak Gunung Brinchang ditutupi kabus tebal...♥

♥Posing lagi...♥

♥Taman bunga dia...macam2 bunga ada...sesiapa yang memang minat ngan bunga2 ni...bolehlah datang ke MARDI ni...♥

♥Epal pun ada...♥

♥Tomato..♥
♥Tomato muda2 lagi time kami datang ni...kalau x..mesti cantik ambil gambar bersama tomato yang kemerah-merahan...♥

♥Teknik penanaman hidroponik...♥

♥Ada rumah burung....♥

♥Taman rabbit...♥

♥Bagi rabbit makan rumput...♥

♥Rabbit ni agak pelik...macam ada penyakit...tengok badan and ekor dia...♥

♥Pintu masuk MARDI...♥

Habis melawat MARDI, kami terus ke Pekan Tanah Rata untuk brakfast pulak...kami makan dekat Gerai Bunga Melur...perghhh...sedap giler nasi lemak dia..sampai 2 bungkus aku makan...hahaha.....

♥Ni nasi lemak dia...berbalut ngan daun pisang...tu yang lagi sedap...sebelah tu meehoon goreng...pun sedap...untuk budak2 sesuai sangat pada yang tak makan pedas sebab nasi lemak dia pedas sikit tapi SEDAPPP.....♥


♥Ni lah tempai kami makan...kalau mengadap gerai ni..kedai tu di sebelah kiri hujung sekali...♥
♥Inilah akak tuan punya gerai nasi lemak ni..ramah tamah akak ni....♥

♥Kedai akak ni bersebelahan dengan gerai orang jual burger bakar...nampak gerai biru ni..betul lah tu...♥

♥Harga2 menu dia...♥

♥Ni pulak sebelah gerai sebelah kedai akak tu...ada jual roti canai..tapi time kami sampai tu, dah habis...mesti sedap jugak kot sebab baru jam 10 pagi dah licin..♥

♥Untuk lebih tepat...berhadapan kedai akak ni ada Ambank...♥

♥Selang satu building Ambank, ada Hotel & Apartment Mutiara...♥

♥Lepas makan...kita bergerak ke Pekan Tanah Rata pulak tengok apa yang ada untuk dibeli...pic ni, berlatar-belakangkan Gunung Brinchang...♥

♥Final shopping...seronok dua orang ni dapat bola strawberry...♥

♥Sebelum balik KL, kami singgah lagi di Kebun Strawberry...nak beli strawberry pulak...♥

♥Singgah lagi di YZ Agro Farm ni...gara2 pengangan cerita Vanila Coklat..hahaha...♥

♥Kami singgah di sini ntuk beli strawberry....♥

♥Deal baik ngan adik ni...dapatlah 3 bekas tu dalam RM20 kot..lupalah...hahaha...tips adik ni bagi, nak beli strawberry untuk bawa balik KL, pilih yang muda2 sikit...supaya, sampai KL nanti tak adalah dia cair...kalau ambil yang betul2 dah masak, sampai KL memang akan lembik dan masam....♥

♥Pekerja sibuk susun strawberry dalam bekas untuk dijual...so, pesan aku, cuci dulu yer before makan...kot2 abang bangla ni tak cuci tangan dia...hahaha...♥

♥Masuk ajer dalam kereta...dua beradik ni terus tertidur sampai KL...penat sangat tu...♥

Fuuhhh...akhirnya, tamat jugak cerita aku ni about CH ni...jenuh nak menghabiskannya..tu yang final entry ni macam ala kadar jer kan story aku...hahaha....nway, enjoy reading...♥♥♥

No comments:

Post a Comment