Stars and Hearts

Pages

Thursday, 19 July 2012

♥A Night At Cowboy Town, A Famosa Resort♥

Entry kali ni masih lagi di A Famosa Resort...tapi kali ni kami pergi ke Cowboy Town (CT)...CT ni buka pada sebelah malam sahaja bermula 6 ptg hingga 12 malam...

CT ni terbahagi kepada 2 bahagian iaitu Entertainment dan Show. Entertainment terdapat beberapa activity seperti Children Theme Park, Fun Fair, Angelic Massage, Bowling Alley, 4D Cinema and Elephant, Pony & Antique Ride. Show pulak terbahagi kepada 3 iaitu Red Indian Show, Carnival and Fireworks.
♥Sebelum masuk kena beli tiket dulu yer....♥
♥Ni Main Entrance dia...ada live band kat pintu masuk tu main lagu2 zaman cowboy..♥
♥CT Map...tak besar sangat tempat dia...♥
♥First show = Red Indian Show..start pukul 8.30 - 9pm...so kena cepat2 datang nanti dapat seat tak best...♥

♥Selepas habis Red Indian SHow..break dalam 15 minit...sementara nak tunggu Carnival show tu start..adalah beberapa gerai bergerak datang jual makanan ringan...ada jugak beberapa ekor gajah datang untuk sesiapa yang nak bergambar tu...♥

♥Qeera muka dah mengantuk tu..sian dia..tapi bile tengok Red Indian main api, bulat jugak mata dia...♥

♥Carnival show dah start...Carnival Show ni sebenarnya musical parade...cam perarakan...macam2 benda ada...dari ayam, kambing, lembu, kerbau..mascot2 berpatung...♥

♥Kereta lembu pun ada...siap kereta Cinderella pun ada jugak...♥

♥Gajah, unta dan kambing....♥

♥Yang ni aku tak tahu nak panggil apa..bagi aku cam tak sesuai jer sebab ramai kanak2 tengok...♥

♥Ni mascot2 pulak...cute2...♥

♥Ada penari2 jugak..siap invite ramai2 turun menari sama2...♥

♥Tarian Portugis....♥

♥Last sekali..acara Fireworks...cantik2....♥

♥Selesai semua show...baru lah boleh round seluruh CT ni...first place is 4D Theater...♥

♥Di Shopping Village..Dalam ni jual macam2 barang especially souvenier and t-shirt lah...♥
♥Trampoline....siapa yang tak gayat tu bolehlah main...♥

♥Ada magic show jugak....♥

♥Elephant Ride...♥

♥Pony Ride...♥

♥Antique Car Joyride...♥

♥Bowling pun ada jugak...♥

♥Rodeo Bull Ride..♥

♥Fun fair pun ada...♥

♥Untuk kanak2...♥

♥Lagi Gambar sekitar CT ni....♥

Erm..tak banyak benda pun yang aku nak cerita ni...almost 2 hours kami tengok show..show memang menarik....after show baru boleh buat activity lain...tapi activity dia limited lah...kami sekadar tengok2 jer...since Qeera pun dah tertidur...dalam kul 11 tu kami pun keluar balik hotel...♥♥♥


No comments:

Post a Comment