Stars and Hearts

Pages

Friday, 29 June 2012

♥Trip to Ho Chi Minh City, Vietnam - Day 4♥

Hari terakhir di HCM....since flight kami pada jam 4 petang...dan from HCM ke airport cuma ambil masa less than 30 minutes, so pagi sampai tengah hari tu kami ada masa lagi lah berjalan2 sekitar HCM tu and sambung shopping mana yang tak sempat tu....

Selepas breakfast...kami plan untuk visit satu lagi museum yang tak sempat pergi semalam....nama dia Ho Chi Minh City Museum (HCMCM)...dari Hotel kami jalan kaki sahaja sambil melihat2 environment sekitar HCM ni....


♥On the way ke HCMCM....lalu lah dekat gerai buah-buahan...serius cakap...buah-buahan kat sana size dia memang besar2...tengok ciku dia...subur betul tanah diorang sebab kalau kat Malaysia, ciku kita kecil2 dan comel2 jer....♥



♥Ok...dah sampai di HCMCM....beli tiket dulu...murah aje tiket dia...tak sampai RM5 pun rasanya...♥



♥Gambar2 di sekitar HCMCM...♥



♥Gambar2 di atas menunjukkan pekerjaan orang2 vietnam...ada tukang kasut, tukang emas, pembuat tembikar dan banyak lagi....♥


♥Kat dalam tu jugak terdapat museum duit...so banyaklah duit2 Vietnam dari zaman perang sehingga sekarang...♥



♥Lagi gambar di sekitar HCMCM♥



♥Di belakang HCMCM ni terdapat satu cafe...hiasan dia sangat cantik..ala2 The Garden or Full House restaurant kat KL plak...♥



♥Habis melawat HCMCM..kami memanjangkan lagi langkah ke sekitar bandar pulak...nak ambil gambar lagi untuk tempat2 yang tak sempat...♥



♥Selepas tu kami terus ke Tugu Ho Chi Minh Naik Kuda...one of the Tugu yang wajib pergi yer....dia berada di bulatan yang berhadapan dengan Ben Thant Market...♥



♥Sesudah ambil gambar dengan Tugu Uncle Ho naik kuda, terus menuju ke Ben Thant Market untuk sambung shopping...hehehe...♥



♥Erm...dalam Ben Thant Market..macam2 ada tau...♥



♥Di sepanjang jalan menuju ke hotel....basikal and motorsikal adalah salah satu pengangkutan utama kat sana...♥



♥Balik dari Ben Thant Market, kami kembali ke hotel untuk check out dah...inilah rupa hotel kedua kami kat HCM ni...♥



♥On the way ke airport...sempat sekali lagi aku snap gambar kabel elektrik diorang yang sangat serabut tu...tak kena kejutan elektrik ke diorang ni ek...♥



♥Lagi gambar di sepanjang jalan menuju ke Airport...♥



♥Ok..sampai jugak akhirnya di Airport....tulah gambar taxi yang boleh dipercayai...sepanjang di sana, kami cuma ambil taxi Vinasun and Mah Linh saja...and mereka betul2 ikut meter..♥



♥Check in time...flight kami pukul 4.20 ptg...♥



♥Biasalah aktiviti sebelum boarding...bergambar di sekitar airport...♥



♥Ohh...finally kami telah kembali ke KL...trip yang best..1st time kami travel sendiri tanpa ambil mana2 pakej...tapi satu pesanan aku kalau nak travel sendiri..kena buat research betul yer...dan pastikan sentiasa ada map di tangan....♥



No comments:

Post a Comment