Stars and Hearts

Pages

Thursday, 20 February 2014

♥Annyeonghaseyo Korea...Part 7 - Day 4 : Dinner at Murree Muslim Food♥


Habis melawat Nami Island and Petite France, kami terus balik ke Seoul..perjalanan dari Gapyeong Station ke Seoul lebih satu jam jugaklah...dari cerah sampai dah gelap...

♥Dari Gapyeong Station (LINE Gyeongchun Arah Sangbong) --> Stop di Mangu Station--> Transit to Wangsimni (LINE Jungang Arah Yongsan)--> Stop di Wangsimni Station
 

♥Dari Wangsimni Station stop di Cheonggu Station (LINE 5 Arah Banghwa) --> Transit to Itaewon (LINE 6 Arah Eungam) --> Exit 3
 
Keluar je dari Exit 3, korang akan Nampak Hotel Hamilton di seberang jalan sebelah kiri korang...jalan terus jer sampai jumpa Mr. Kebab di sebelah kanan korang..
 
♥Mr. Kebab ni kedai paling hujung...korang terus masuk simpang kanan tu...♥
 

♥Masuk je simpang kiri ni...korang terus je tau..nak diingatkan..jalan ni memang kena mendaki yer..sangat curam..jenuhlah aku dok mendaki sambil tolak stroller si Qeera tu...rasa macam dah banyak jalan tapi macam tak bergerak pun...hahaha....♥
 
Teruskan perjalanan anda dan korang akan Nampak Salam Bakery di sebelah kiri tau...bolehlah kot singgah beli roti..dengarnya roti situ sedap2..tapi aku tak singgah sebab nak cepat dah kebuluruan...

Jalan lagi ke depan sampai korang jumpa simpang tiga dan papan tanda tulis nama jalan Usadan Ro 10 Gil di sebelah kanan..terus masuk kiri tau...

Jalan terus..naik bukit lagi...korang akan terjumpa Kedai Makan Siti Sarah di sebelah kiri...dari situ dah Nampak dah Murree Restaurant ni di sebelah kanan yer...fuhh...lega..sampai sudah..rasa macam hilang 2 kg ok sebab mendaki bukit ni..hahaha....♥


♥Berhadapan dengan Murree Restaurant ni ada Little India Seoul..di sepanjang jalan ni memang banyak sangat restoran halal..lagi pun satu2 nya Masjid di Seoul ni terletak berhampiran dengan restoran ni...♥
 

 
♥Suasana dalam Murree..time kami datang ni rasanya dah pukul 9 malam kot..tapi masih tak putus lagi customernya...ramai jugak warga Korea datang makan kat sini..makan roti canai kot..hahaha...♥
 

♥Muka kebuluran..rasa nak order semua..hahaha...♥
 

♥Sabar menanti makanan....♥
 

♥Layankan ajer si kecik ni...♥
 


♥Tadaa...makanan dah sampai...kami order 2 jenis lauk jer...yang lain memang side dishes dia..so far food dia ok..cuma tekak aku ni memang tak boleh match ngan masakan korea lah...hahaha.....so, pada sesiapa yang nak mencuba tu, kalau dah ke sana bolehlah makan kat sini...nak rasa masakan korea yang halal..dah alang2 ke sana kan...♥


No comments:

Post a Comment