Stars and Hearts

Pages

Friday, 4 January 2013

♥Dinner at Rahman Palace Steamboat♥








































Malam tahun baru 2013..aku pergi makan steamboat dengan kakak aku and 2 orang adik aku with their family at Rahman Palace Steamboat (RPS)...RPS ni terletak di Taman Melati, di belakang Restoran Kunang-Kunang bersebelahan dengan Station Minyak Berkembar Shell...

Kalau dari arah Ampang, selepas simpang ke Station LRT Terminal Putera dan sebelum flyover ke Kuantan, ada sebuah Shell di sebelah kiri..masuk ikut Shell tu..dan terus, tak jauh dari situ ada simpang ke kiri, sebelum simpang ada signboard kecil tulis 'Rahman Palace' and masuk simpang kiri tu...sebaik masuk simpang, akan jumpa Restoran Kunang-Kunang di sebelah kiri, jalan terus ke depan...sebelah kanan akan nampak RPS ni atas bukit...kedai dia ala2 macam tempat untuk majlis perkahwinan pun ada...sebab decoration dia siap ada scallop bergantung2...warna merun + putih..hehehe...

Steamboat ni, buffet style...ada banyak jugak pilihan makanan...price sangat berpatutan..RM19.90 seorang..RPS ni start beroperasi dalam jam 6.30 petang hingga tengah malam...time kami sampai tu, dalam jam 8 malam...orang belum ramai lagi...dan kami dah buat tempahan siap2...tapi, selepas jam 8.30 malam, orang ramai dah mula memenuhi RPS ni..jadi, seeloknya buat booking dululah...erm, kalau nak booking, boleh call RPS terus...012-3589006.


 
♥Erm...kakak aku dah booking siap2 untuk kami...7 orang dewasa...3 orang kanak-kanak...






 ♥Main entrance RPS..kan aku cakap kan..macam tempat nak buat majlis perkahwinan kan..hehehe...tempat dia open-air..jadi memang tak panaslah...dan kawasan dia dikelilingi pokok2..jadi memang sejuk sajalah..tapi, dah nama pun makan steamboat kan...jadinya tetap terasa haba macam mandi sauna kan..hehhe..


 ♥Time ni orang belum ramai lagi...tapi, selepas jam 8.30 malam jer..semua tempat penuh..nak pilih makanan pun sentiasa jer penuh...tapi makanan dia, diorang sentiasa refill..jadi jangan takut makanan habis yer..tak perlulah nak ambil banyak2..


♥Space dia pun agak besar...bukan setakat ni saja...sampai hujung tu..ke kiri ada lagi space dan terdapat beberapa buah table lagi...


 ♥Ini kaunter sos dan butter..ada pelbagai jenis sos...bolehlah makan ikut selera masing2 yer..butter pulak digunakan untuk grill dan bbq nanti...selain steamboat, RPS punya boleh digunakan untuk grill dan bbq...sebab dah ada daging ayam, lembu dan kambing yang sudah diperap dengan rempah ratus..






 ♥Antara food2 dia yer...ada telur ayam, telur burung puyuh...

♥yee me, sayur-sayuran..kuew teow..tauhu..soon..

♥Segala macam jenis bebola...

 
Macam makan yong tau fu pun ada...nyam nyam...


♥Paling best ada laksa...sedap betul laksa dia..nak makan banyak2, nanti tak makan steamboat pulak...

 ♥Ada jugak nasi goreng, mee goreng, ayam goreng, ayam masak merah dan beberapa jenis lauk lagi untuk makan dengan nasi...

 ♥Pinggan2 disusun di tepi...


 ♥Cawan2 dan mangkuk kecil2 disusun bersebelahan pinggan..berdepan dengan semua lauk2 yer..senang nak ambil...

 ♥Udang, daging2, kepah, sotong...

 ♥Udang yang sedang di grill...

 ♥Daging kambing / lembu yang sedang di bakar....

 ♥Ayam yang sudah dipotong dadu, diperap dan dibakar...

 ♥Tukang masak kami...hehehe...

 ♥Chef yang diimport dari Serdang dan Politeknik Setiawangsa..
 
 ♥Antara food yang sudah siap direbus dan dibakar...

 ♥Sudah siap di 'steamboat' kan..sedia untuk dimakan..

♥Cute kan...untuk attract budak2 makan...siap bentuk angry bird dan bear lagi..♥

 ♥Wajah2 yang penuh kesabaran menanti makanan siap dimasak...

 ♥Muka2 happy kekenyangan...hahaha...tengok kat belakang meja kami..tadi kosong kan...sekarang dah penuh...♥

  ♥Happy family...

 ♥Happy family...

 ♥Qeera...orang makan steamboat..dia makan ayam goreng...

 ♥Mia..si penggemar udang...tapi, makan ayam goreng jugak..hehehe..

 ♥Qeera & Qaleesya...perut dah kenyang, hati pun senang...main2 satu RPS..

 ♥Happynya Qeera...Qaleesya maintain cun jer...

 
 ♥Siap ada buaian...lepas perut kenyang..boleh berehat2...hehehe...

 ♥Dua beradik yang active berlari ke sana ke mari..lepas tu asyik naik turun buaian ni...mommy yang lenguh pinggang angkat turun diorang ni...huhuhu...

 Okay, sekian sahaja review aku about this nice place..recommended sangat2 pada penggemar steamboat & bbq...ada sangat sesuai untuk buat acara makan2 dengan family...environment sangat selesa dan parking pun senang...selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment