Stars and Hearts

Pages

Friday, 10 August 2012

♥Tour at Animal World Safari, A Famosa Resort♥

Last day di A'Famosa Resort...kali ni kami melawat Animal World Safari (AWS) pulak...AWS ni buka dari jam 9 pagi hingga 5 petang...tiket masuk pulak RM48 per person including lunch pack.

AWS ni memang ada macam2 tarikan...dia bukan sekadar macam kat zoo yang penuh dengan animal tu..tapi daya tarikan dia lebih kepada beberapa show dia...

1) Elephant Show : 10.15 am & 4.30 pm
2) Multi Animal Funtime : 11.20 am & 3 pm
3) Bird Show : 12 pm & 3.45 pm
4) Wild Wild West Show : 2.15 pm

So..kalau u all datang before jam 10 pagi memang elok sangat lah...sebab all the shows memang diaturkan ngam2 je time dia...tapi..kalau tak sempat all the show ada ulang tayang untuk sesi petang punya kecuali Wild Wild West (WWW) lah...aku rasa WWW show ni yang paling menarik..kalau dah masuk ke AWS ni memang rugilah kalau terlepas WWW show ni... 

Selain dari show...di AWS juga ada attraction yang lain seperti Safari Adventure, Monkey Island, Walk-Thru Area, Farm House & Animal Rides. Safari Adventure ni, kita akan dibawa menaiki truck ke kawasan2 habitat haiwan liar seperti harimau, singa, zebra dan sebagainya. Nak naik truck ni kena bayar RM5 per person pulak...tapi sayang kami tak dapat naik sebab asyik full jer...huhuhu...

Monkey Island pulak, kita akan dibawa menyeberangi tasik menaiki rakit...so, bolehlah tengok jenis2 monkey kat situ..Walk-thru Area pulak...disepanjang jalan kat dalam AWS tu..haiwan2 jinak seperti kambing biri2, unta, keldai, rusa, bangau...ditempatkan di dalam kandang mereka..sambil kita jalan2 tu boleh ambil2 gambar dan bagi makan pada mereka...

Farm House pulak...terdapat haiwan ternakan seperti ayam dan arnab...dekat situ pun kita boleh bagi makanan pada mereka...Animal Rides seperti biasalah...boleh tunggang kuda ke, gajah ke dan keldai...yang ini pun kena bayar lain yer.... 

♥Itu dia si kecik ni...sementara menunggu mommy dan papa dia bersiap...dia pun bersolek jugak...


♥Di koridor luar bilik kami...

♥Bergambar di receptionist dulu...before check-out..


♥Oh Qeera...pantang tengok telefon...nak telefon mak tok kejap yer...
♥Hotel ni ada sediakan khidmat basikal untuk disewa...erm...kalau stay lama sikit boleh naik basikal round2 keliling A Famosa Resort ni...mesti best..ehehhe...

After check-out..kami terus menuju ke AWS...since jam dah dekat jam 10 pagi...memang kami rushing sikitlah sebab takut terlepas Elephant show..yelah..takkan nak tunggu petang punya show pulak kalau terlepas..pukul berapa pulak nak balik KL nanti...



♥Ok..nasib baik sempat tengok Animal show...macam2 ragam si elephant ni..and sangat bijak dan pandai mendengar arahan...hehehe...




♥Selepas habis elephant show ingat nak naik Truck pergi Safari Adventure..tapi tak sempat semua trucks dah full...huhuhu...so kami pun meneruskan perjalanan ke Farm House...


♥Salasilah ayam...hehehe...

♥Tengok tu...banyak nya ayam...siapa yang berminat bolehlah bagi makanan pada anak2 ayam tu yer...tapi makanan dia kena belilah kat situ RM3 @ RM5...

♥Qeera memang teruja lah biler dia tengok anak ayam tu berlari2 kejar makanan...

♥Gambar truck kat atas tulah truck untuk ke Safari Adventure...erm..frust2 tak dapat pergi sana...huhuhu...

♥Ok..now we moved to walk-thru area pulak...kambing biri2 pun pandai nak ambil gambar jugak...
♥Burung bangau...
♥Unta, keldai & Burung unta...

♥Burung unta dan burung merak...

♥Orang utan...bersantai habis diorang ni...

♥Ok...now nak tengok Multi Animal Funtime...parking stroller dulu yer...

♥Before start..makan ice-cream dulu...tengok tu si Qeera..punya excited dia siap tepuk2 tangan lagi...

♥Cat show...patutlah si Qeera seronok sangat...dia memang suka tengok kucing...



♥Ada ular, kerbau, monyet...tikus pun ada buat show tau...
♥Lepas tu tengok bird show pulak...

♥Lepas tengok bird show...kami bergerak ke Monkey Island pulak..before lunch time kan...nanti bolehlah lepas makan rest sekejap before tengok WWW show...
♥Nak ke monkey island..kena naik rakit dulu...hehehe...

♥At Monkey Island...

♥Ok..lunch time...Menarik kan cafe dia punya tingkap..bentuk2 binatang...

♥Pilihan makanan yang ada...sedap....

♥Bagi sesiapa yang nak naik unta ke, pony ker...

♥Its WWW show Time!!!!

♥Mr & Mrs Cowboy...hehehe...


♥Best!!!! 1st time tengok show cowboy2 ni...

♥Tengok Qeera..memula nak relax2 atas stroller...biler dengar bunyi tembakan dari show tu..terus nak berdiri...

♥Ok..habis sudah cerita di AWS ni....bye2  Afamosa...bergambar kenangan di entrance dia dulu....

No comments:

Post a Comment