Stars and Hearts

Pages

Friday, 27 January 2012

♥Jalan2 di I-City Shah Alam : 21 January 2012♥

Dah lama betul rasanya tak update blog ni...al maklumlah sangat-sangat busy semenjak transfer dr Kuching ke KL ni....kat KL pulak kerja pun sangat busy...huwaaaa......

Ok, topik kali ni aku nak story time aku and family in law aku pergi jalan-jalan kat I-City  (ICT) Shah Alam masa cuti Chinese New Year (CNY) aritu....yelah...kami ambil peluang masa kebanyakkan warga KL pulang bercuti ke kampung...and Alhamdulillah orang tak ramai sangat time kami ke ICT ni....♥

Kami bertolak dari rumah di Keramat lepas maghrib....ikut Federal Highway jalan sangatlah tidak jammed....dalam 30 minit saja dah sampai Shah Alam....dari Federal Highway bayar tol kt Batu Tiga RM1.10 and depan sikit kual exit Padang Jawa...ada signboard ICT jugak so senang sajer follow jer....

Nak masuk ke ICT ni memang tak ada entrance fee...tapi before masuk tu kena amik parking ticket dulu...so kereta beratur panjanglah nak ambil tiket...tapi tak adalah lama sangat dalam 5 minit jer....parking kena charge RM10 per car..tulah kira entrance fee dia....tips untuk mengelakkan kena beratur panjang masa nak bayar parking balik nanti, bayarlah awal2 once jumpe autopay sebab kalau masuk lepas jam 6 petang, parking RM10 tu boleh kuar bila-bila masa...macam per entry lah...tengok pic kat bawah ni....

♥Nasiblah aku terperasan signboard ni...so kitorg pun bayar awal2 lah...hehehe....♥


♥Tengok baby Qeera...sangat teruja tengok lampu-lampu di sepanjang jalan masuk ke ICT...dah parking dia semakin teruja tengok lampu-lampu bangau...hehehe...♥


♥Bergambar dulu kat entrance....tapi satu yang tak syok di ICT dia..jalan dia berbatu-batu menyebabkan susah nak berjalan...berdebu lagi.....tapi environment memang cantik...♥


♥Masih di entrance....♥


♥Sempana CNY ni, ada buat jualan2 jugak kat sana...so adik2 ipar aku sempatlah beli Strawberry Coklat...nyam2...♥


♥Family picture....♥


♥Qeera with papa....bergambar di sekitar ICT...♥


♥Qeera with Mak Tok...♥


♥Okay...now turn Qeera nak have fun....mommy bawa Qeera naik kuda...seronok nye Qeera tengok lampu2 and angin tiup2 rambut dia bila kuda start bergerak...mula2 dia nak duduk...laju jer terus dia nak berdiri...♥


♥Sekarang turn papa and adik2nya naik buaian berpusing pulak....opps..lupa nak citer, naik kuda and buaian ni kena bayar RM5 sorang....♥


♥Lagi family pictures...♥


♥Ok..its time to play the snow.....dah abis jelajah satu ICT, kami masuk Snowalk pulak....entrance fee RM25 untuk dewasa n RM20 untuk kanak2 umur 3-12 tahun...baby Qeera? of course lah free....ticket tu termasuk sewa baju sejuk sekali...Qeera pun dapat jugak tapi standard sizelah tu yang besar....♥



♥Qeera with mommy...Tengok Qeera...dah macam penguin dah sebab baju dia besar...hehehehe....♥


♥Papa and auntie2 Qeera nak main gelongsor salji plak....♥


♥Ok....1..2...3.....laju.......♥


♥Qeera with Atok....♥


♥Bergambar di Ice Room....♥


♥Ok...habis lawatan di Snowalk....kami tak lama pun kat dalam tu sebab tersangatlah sejuk...cuaca lebih kurang -5 darjah celcius...lepas tu pulak, aku, mak mertua aku and sorang adik ipar aku pakai kasut tak bertutup..mak ai...beku jari2 kaki sampai kebas....memang tak tahanlah....actually boleh sewa kasut but, stokin and glove..tapi malaslah pulak ingat tak sejuk sangat and nak masuk sekejap ajer...sekali tu memang tak boleh tahan...huhuhu....♥


Ok, sekian sajer cerita aku di ICT ni....komen aku, oklah tempat ni sekadar nak bawa anak2  berjalan tanpa perlu pergi tempat2 yang jauh....Tapi agak lama jugak kami kat dalam tu...sampai sana dalam kul 8 lebih and kul 12 malam baru kami keluar dari situ....tapi puaslah...♥♥♥

No comments:

Post a Comment